2010. szeptember 18., szombat

Tejbegrízes piskóta

Bejegyezte: Emm dátum: 16:21

Megint előjött az örök dilemma, kéne vmi desszert. (Ma egyébként is elkápraztatós napot tartok, ezért muszáj volt villantanom valamit. Nagyon érdekes, eddig csak én voltam sütiscsokisédességes, Gergő annyira nem, de egy jó ideje teljesen rákattant ő is. )

Hozzávalók: (ezt úgy utálom, nem az lenne a jó, h hozzá kellők?? tök hüjeség.)
1 kakaós piskóta lap (készen, boltban kapható, nem drága)
3 dl tej
5 ek búzadara (először 3-al próbálkoztam, de híg lett.)
2 ek kristálycukor (vagy méz - úgy még szuperebb!)


A kakaós piskóta lapot 3 részre vágtam, a legalsó lett a legvastagabb, a középső eltörött, mondjuk annyira nem stresszeltem ezen, úgyse látszik.

Közben feltettem a tejet forrni, és beletettem a búzadarát meg a cukrot. Legendásan leégetős vagyok, nem mertem megkockáztatni a mézet, mer az nagyon gyorsan leég, aztán sírhattam volna. (legendásan sírós is vagyok.)
A vicc az egészben az, hogy simán megfőzök egy 3fogásos ebédet levesestől, mindenestől, de tejbegrízt még az életemben nem főztem, így csak így szemre pakoltam bele a búzadarát. (Rettenetesen féltem attól, hogy híg lesz/ sűrű lesz/égett lesz, úgyhogy éberen őriztem az elejétől a végéig.)
Amikor készen lett, akkor nagyon gyorsan rákentem a piskóta lapra, még mielőtt megszilárdul itt nekem, én meg idegrohamot kapok.
Aztán végülis minden jóra fordult, jól néz ki, szerintem finom is, és az egész kb. 10 percembe került.
Ha lenne kedvem csokimázat csinálni, biztos zsírabb lenne, de szerintem nem fog róla hiányozni.,maradok a porcukros megoldásnál.



0 megjegyzés on "Tejbegrízes piskóta"

 

Emm főz... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez