2010. október 10., vasárnap

Császármorzsa szilvaszósszal - Glóriának

Bejegyezte: Emm dátum: 19:56
A tegnapi izgalmak miatt (megérkezett hozzánk Mézi, a yorkie) úgy döntöttünk, hogy vasárnap pihenünk tutira, legyen akármi. A kutya tökre partner ebben, nem egy stresszes jószág, eszikalszikfutkospisilafűberágjaarágókáját. (Már szuper flikkflakkokat is tud ám! :)
Nadehát az volt, hogy Glória öribarimmal megdumáltuk, h vasárnap délután feljön, és én majd jól megvendégelem, jó házigazda lévén persze azt is megkérdeztem, hogy ugyan árulja már el, mit enne? Császármorzsát. Oké.



12,5 dkg liszt (nem értem különben, mi múlik már azon a féldekán)
12,5 dkg búzadara
3 tojás
fél liter tej
egy vaníliás cukor
5 dkg porcukor
2 ek olaj + a sütéshez egy kevés

A szilvaszószhoz (Anya kifejlesztette a meggyszószt, ami nagy siker Gergőnél, én meg kifejlesztettem a szilvaszószt, de én már amúgy is siker vagyok, hehe. :P ) :

3 db hulladék, sosem fogy már el szilva
1 ek margarin
egy vaníliás cukor
fahéj, szegfűszeg
méz, vagy cukor

A morzsa:

A tojásokat szétválasztottam, a sárgáját felvertem, és ráöntöttem a tejet. Majd jöhet a mindentbele, cukor (talán nem raktam bele 5 dekát, paráztam, h leég), olaj, liszt, búzadara.Csomómentesre kevertem, ami megint egy tortúra volt, hiába egyre jobban érzem az elektromos habverő hiányát..:/
Így, ahogy volt, beraktam a hűtőbe (kb. egy cigi, meg egy kutyafuttatásnyi idő) 20-25 percre, hogy a búzadara jól megszívja magát.
Közben bőszen szólongattam Gergőt, hogy ugyan a jóégáldja már meg, verje fel nekem a habot, de túlságosan lekötötte a District9, úgyhogy úgy döntöttem, hogy földönkívüliekkel talán már azért mégse állok le harcolni, mer úgyis én húzom a rövidebbet. (Felvertem én magam, akkor meg az volt a baj, h mé vagyok hangos, meg mé ott verem, hámondom, bebújjak vmi sarokba? )
No, ezt szépen belekanalaztam a másik cuccba, és kevés vajon, három részletben sütöttem meg, mert olyan sok lett, hogy kb. egy hadseregnek elég lett volna, de legalábbis 3an bőségesen dézsmáltunk belőle, és még mindig maradt.

A szósz:

Azért nagyon jó ez, mert gyakorlatilag bármilyen gyümölcsből elkészíthető, lekvár helyett sütibe, vagy sütihez csúcs, de bármilyen (nem szaftos) húshoz is tuti.
A 3 db hulladvány szilvát feldaraboltam, a magját gyorsan kidobtam kutyavédelmi szempontból. A margarint felolvasztottam, ráraktam a szilvát, a vaníliás cukrot, ízlés szerint fahéjat, meg szegfűszeget (sajnálatos módon úgy alakult, hogy kb. 6 darabot tettem bele, amiből 4 Gergő, 2 pedig Glória tányérján landolt, én eggyel sem találkoztam, minő véletlen, höhö.), éééés mézet, ami hirtelen felindulásból történt, pluszmegmég citromlevet, nem sokat, csak a ,,zamatja" miatt.
Ez szépen összeforrt, nagyon-nagyon finom lett, bár az is lehet, h a G+G kompánia udvariaskodott.

És ő itten Mézi, ahogy éppen néz :) :

3 megjegyzés on "Császármorzsa szilvaszósszal - Glóriának"

egyDé on 2010. október 11. 9:15 írta...

És végül egy sütiről kapta a nevét :D Hát igen, meg lehet zabálni :) Meg a császármorzsát is :)

Emm on 2010. október 11. 9:34 írta...

Az van, hogy a császármorzsa klasszisokkal nyugodtabb lény, mint Mézi. Mézi nagyon kutya..:)

Glória on 2010. október 11. 13:02 írta...

wáhhá, hulladékszilva rúlz.

 

Emm főz... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez