2010. október 13., szerda

Full extrás rakott krumpli

Bejegyezte: Emm dátum: 19:56
 A blogírás körülményei sokat változtak azóta, mióta megérkezett a Tündérkutya, mert két mondat között vagy a játékát kell neki hajingálni a Babaház különböző sarkaiba, vagy rágja a lábujjaimat, úgyhogy olyan ez most, mint a SuperMarioban a utolsó, sárkányos pálya. (Kicsit lehetetlen küldetés, de meg lehet csinálni.)
- még egy fél mondat Méziről: ma volt az első napja, hogy sokáig egyedül volt, 11től este6ig, és csak egyetlenegy kis pisit találtam, azt is a wc ajtóban! :D biztos be akart jutni szegény, csak hát kicsi még, és a kilincs elérése valószínűleg nem ment. Azt hiszem, Zsenit nevelünk.

Tegnap itt volt Dorka barátnőm lelkiéletet élni, elég jól sikerült kis este lett a vége. (Nem volt sok az elfogyasztott alkohol mennyisége, ahhoz képest viszont hatott.)
Közben nekem főzni kellett, jó, nem kellett, de vasárnap főztem utoljára, és már súlyos elvonási tüneteim voltak.

Amitől ez full extrás lett:

6-7 nagyobb krumpli
4 tojás
6 virsli
egy  csomag bacon szalonna
fél zacsi mexikói zöldségkeverék
egy hagyma
tejföl

Mindent külön-külön megfőztem (a tojásra, a krumplira, meg a virslire gondolok a ,, minden" alatt), a bacon szalonnát a hagymával összepirítottam (kicsit ropogós lett). Hirtelen ötlettől vezérelve (meg már k*rvára untam a pöcsölést rezsóval), mondom, ezt a mexikói szmötyit én má meg nem párolom, jóvan az úgy is, majd szépen megsül magának. (És tényleg.)

Amikor minden megfőtt, akkor Dorka nagyon lelkesen felkarikázta a dolgokat, má biztos látta rajtam, h idegrohamot készülök kapni (ezúton is elnézésedet kérem, amié megégette a kezedet az a fránya krumpli, mindig ezt csinálja.)
Egy jénai tálba zsírt kentem (nem akartam én most kalóriabombázni, tényleg nem, csak nem volt itthon margarin, nem tudom hova tűnt amúgy, szerintem a Kutya a ludas.- Apropó: ma elfogyasztott egy egész teamécsest, de mivel nem látom rajta, hogy game over lenne, nem aggódom egyelőre.)

Alulra ment egy réteg krumpli, rá a baconos hagyma, aztán a virsli, a tojás, és a mehikói ződség, utána ez így megismétlődött még egyszer. A tetejére tejfölt kentem, megszórtam ételízesítővel meg borssal, alufólia, sütő, helló.

40 percig sütöttem, szerintem nem kell neki annyi idő, csak már elfelejtettem, h sütök..:D

Jaigen, és látványra sem utolsó, gyönyörű szép színes, meg minden, és Dorkám, neked üzenem: ahhoz képest (:D), finom is lett.

2 megjegyzés on "Full extrás rakott krumpli"

Glória on 2010. október 13. 20:13 írta...

azé' is szeretlek, mer te vagy a egyetlen öribarim, aki helyesen le tudja írni, hogy egyelőre (főleg meg "ahhoz képest").

egyDé on 2010. október 13. 20:46 írta...

én is tudom az egyelőrét, meg az ahhoz képest is :) viszont nem tudok ilyen jól főzni, sőt sehogysenem má :)

 

Emm főz... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez