2010. október 6., szerda

Töltött kifli- vacsira

Bejegyezte: Emm dátum: 9:06
Mivel az egész hétvégémet jóféle született feleségként töltöttem (Régen sokkal inkább voltam Gabi, ma már inkább Bree vagyok, micsoda jellemfejlődés..:D), ezért a hét elején sosincs kedvem főzőcskézni, viszont enni meg kell. :)

Ímeíme, egy frankó vacsi recept: (Halkan megjegyezném, hogy saját fejlesztés..khmkhm.)

 4 nagyobb kifli ( háhá, találtam fokhagymás kiflit!)
4 db virsli
1 dl tejföl
15 dkg reszelt sajt
kevés majonéz
petrezselyem
sóbors

A virslit kicsit megfőztem, nem kell nagyon túlspilázni, elég ha bedobjuk forró vízbe 5 percig, aztán úgyis megy a sütőbe.

Közben a sajtot, a majonézt, a tejfölt, és az apróra vágott petrezselymet összekevertem, megsóztam, megborsoztam. (A bors helyett véletlenül belekerült egy kis őrölt fűszerkömény is, ártani nem ártott neki, mindenesetre  azé figyeljünk.)

A kifliket félbevágtam, és egy kiskanál meg egy fakanál segítségével kibűvészkedtem a belsejüket.

A virslit felkockáztam, és belekevertem a petrezselymes cuccba, majd ezt az egészet beletöltöttem a kiflikbe. És ezt úgy, ahogy van, betoltam a sütőbe. (Tettem alá sütőpapírt a biztonság kedvéért, de nem muszáj, elméletileg nem ég le.)

Kb. 10 percet sütöttem, akkor vegyük ki, amikor már jól ropog a kifli, a tölteléknek alig kell idő amúgy.:)



Jaigen, a legfontosabb, a főnököm beleegyezett a kutya-témába, úgyhogy most ez az öröm tárgya. :) (Coming soon...ide majd nem merek képet feltenni, mert azért mégiscsak hüjén venné ki magát, ha kiskutyás képek lennének egy főzősblogban, feltéve, ha nem vagyunk kínaiak. de hát nem vagyunk tudtommal.)

1 megjegyzés on "Töltött kifli- vacsira"

Glória on 2010. november 14. 16:29 írta...

kipróbáztam, tettem bele fokhagymátot is. szuperjókösz!

 

Emm főz... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez