2011. december 16., péntek

Mogyorókrémes- mézeskalácslikőr

Bejegyezte: Emm dátum: 8:51
Előre leszögezem, h egyszerű, mint a pofon, tehát aki magasröptű eszmefuttatást vár tőlem, az nyugodtan olvasgathatja a hvg.hu-t, vagy erős idegzetűek a velvetet.
Notehát, erősen próbálkozom a karácsonyi hangulat mesterséges generálásával, amit azért valljuk be, a Gergő erősen megkönnyít.
Történt ugyanis, hogy megbeszéltük, ő intézi a FÁT. (Igenigen, külön szentestézünk, mindenki otthon, de fánk az lesz, csütörtökön lesz a közös karácsonyozás, jövök majd a menüvel, ígérem.)
A megegyezés tárgya az volt,oké, fa, kb. legyen egy méteres(ke), ne nagyobb, mer a földre semmi esetre nem rakhatjuk a túlmozgásos Kutya miatt, aki szerintem örök barátságot akar majd kötni a gömbökkel,viszont az angyalkákban potenciális ellenséget lát.
Gergő el is ment fáé', majd felhív, megvan a FA,csudálatos, gyönyörűséges, faszagú, ehe mondom, mekkora? Hát..úgy a nyakamig ér..És mégis kinek a nyakáig?? Az enyémig..A tiédig?? Baszki, 195 cm vagy!!! Legalább má' érne a én nyakamig, én csak 1.68 vagyok...szóval ez a igaz története annak, hogyan lesz nekünk 180 cm-es fánk, de van egy jó hír is, a faárus szerint tök jó bótot csinált a Szelermem, mer ez a FA, kérem szépen, februárig eláll. :D Közbazmeg.


Rátérek a likőrre, mer elvégre is ez egy főzősblog, vagy mi (a f*sz.) Kénytelen vagyok zárójelbe tenni a káromkodást, mer Anya má' így is haragszik.

Köll:

30 dkg nugát vagy nutella (Intersparban vettem vödröset)
4 dl kávétejszín
1,5 dl konyak vagy vodka
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

Figyelemfigyelem, mindent szoroztam hárommal, kivéve a tejszínt,mert abból csak 1litert vettem, vodkából viszont kereken fél liter ment bele.
Szóval a mogyorókrémet gőz fölött meg kell olvasztani, és szépen kevergetni, meg anyázni ezerrel, hogy a hófehér Pimkie pólónkon Dél-Amerika rajzolódik ki mogyorókrémből. (Isten a tanúm, volt rajtam kötény, tanulván az előzményekből, hogy nem született meg még az az intelligens mosópor, ami az én, idegen eredetű foltjaimat eltávolítaná.)
Levesszük a folyékony killert a gőzről, mézeskalács fűszerkeverék (gyanítom, hogy aki ezt kifejlesztette, nagyban közrejátszhatott az Unicum- fejlesztés kezdeti folyamataiban, ugyanis ízre-szagra echte Unicum.), aztán tejszín, keverkever, és végül a szesz.
Aztán üvegezés, nemúúúgy, hűtő vagy erkély, kinek mi van.
Kell neki egy napot állni, de én este megkóstoltattam a Gergővel.(Nem kis sikere vót, úgyhogy lányokfiúk, karácsonyi likőrökre fel!)

2 megjegyzés on "Mogyorókrémes- mézeskalácslikőr"

polarpanna on 2011. december 16. 9:08 írta...

mmm. muszáj lesz megkotyvasztani tanulva a térképedből sötét pólóban.
a faválasztást meg nem lehet a férfira bízni. más a szemmértéke, vagy nemtudom. de az biztos, hogy a nem kell egyméteresse minimum 2méterkörüli lesz.

Emm on 2011. december 16. 9:18 írta...

A Férfiak és a méret..két különböző dolog..még csak köszönő viszonyban se...sóóóóhaaaj.
:)

 

Emm főz... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez