2012. január 2., hétfő

Lencsefőzelék- másnapra és mindennapra

Bejegyezte: Emm dátum: 12:11
Kezdjük úgy, hogy boldogságos új évet, kispajtások, szerencsét, szerelmet, egészséget, csupa-csupa földi jót, és blablabla, szóval üdvözlet mindenkinek, aki túlélte a kötelező (jó, nem kötelező, csak erősen ajánlott) szilveszteri bebaszást, nem süketült meg a trombitázástól, és mindenkinek, akinek sikerült a hajából kiszedni a konfettit, valamint a lámpaburát megszabadítani a szerpentintől. Nekünk mindegyik sikerült, többé-kevésbé. (A konfettit még az utcából is kitiltottuk, pedig én nagyon lájkolom, csak a Kutyára való tekintettel, akinek a bundájában tavaly óta még mindig van, nem éltünk a hangulatjavítással eme csudálatos kellékivel. Sóhaj.)
Szerpentin még azért lóg a lámpáról, mert a Gergő tegnap nem volt hajlandó székre állni (köhömköhöm, én meg esélytelen vagyok, székkel együtt is).
Nem mondom, hogy nem fájt a tegnap reggel, már úgy fizikálisan, és amikor Elvibarinőmék hajnal 8kor az ágy mellett, Melimegyünk-eztek, hátkösziszépen, azt se tudtam, h mivan, hirtelen még az se jutott az eszembe, hogy nálunk volt a buli.
Elseje ide-oda, enni azért csak kell, két alvás, meg két Badszpenszer film között, mondjuk tök jó, mer ilyenkor teljesen össze vagyok zavarodva, hogy a másnap miatt van hányingerem, vagy Badszpenszerék miatt. (Bocsánatot kérek mindazoktól a fanatikus rajongóktól, akiket bármilyen meggyőződésükben megbántottam, ez az én szuverén véleményem, és nem igen lehet eltántorítani tőle, sajnálom.)


Mivel igen szegények vagyunk, kénytelen vagyok elsején tömni a uramat (és parancsolómat, muhaha) lencsével, hátha az idén...(Kedves Babonagyártó Kft, ott fönn!: Csak szólok, ez kurvára nem jött be tavaly se, meg úgy egyáltalán semmi, úgyhogy vagy lesztek szívesek normálisakat kitalálni, vagy egy szavazóval, és hívővel kevesebben lesztek. Majmok.)

Na, a lencse:

Végy fél zacskó lencsét (nem tudom, mennyinek a felét, mer most a munkahelyemen vagyok, a lencse meg otthon)
2 gerezd fokhagymát
1 kis fej hagymát
2 babérlevelet
1 kis pohár tejfölt
1-másfél ek.lisztet
ennyi
ja, meg ecet, egy nagyon kis pici, mondjuk úgy ennyi: plötty


Lencse vízzel fel, annyival hogy ellepje, tényleg annyival, nem ér a csálás! Bele a fokhagyma, a hagyma, csak úgy egyben, nem kell vele szarozni, meg a sóbors, főhet.
Ha megfőtt a lencse, de csak télleg akkor, szépen tegyük bele a lisztes tejfölt és keverjük, rottyanásig.
Aztán az ecet, és jóétvágyat. (Közben meg jó Badszpenszert. )

...és boldog új évet, mégegyszer, utoljára.

7 megjegyzés on "Lencsefőzelék- másnapra és mindennapra"

polarpanna on 2012. január 2. 13:30 írta...

óó igen. az a fránya konfetti.. nálunk a trombita is ki lett volna tiltva, ha aljas módon nem kerül még is illegálisan a buli színhelyére. szegény ebünk úgy morgott rá, mintha egy 4szer akkora kutyáról lenne szó.
a gazdagítólencsetanács pedig igazán bekaphassa. mert minden év január elsején elfogyasztom az adagom, annak ellenére, hogy nem rajongok eme ételért, és még szegényke vagyok. úgyhogy ehj.
amúúúgy Búéék Hozzátok is. (:
puszik Szakácsnéni.

Emm on 2012. január 2. 13:41 írta...

Huulúú, Kutyánk aszitte hadgyakorlat van, egész este ki se nem jött a ágy alól, bár ebben aktívan közrejátszhatott az a tényező, h énekelt a banda, mint akit nyúznak.
Node, a Babona Kft. vezetője monnyon le.

Visziviszláát, Búúúékmá, és figyifigy, szuperek a képek..;) (nyomon vagyok ám)

polarpanna on 2012. január 2. 13:49 írta...

;) köszönömszépen [ meghajlás. ]

zsannu on 2012. január 2. 16:39 írta...

Jelentem ettem én is lencsét, bár nekem az ilyen januárelsejéken sosincs erőm még élni sem, így most anyósjelölt főzött, de annyit, hogy még ma is az van, meg lehet holnap is ebédre. Úgyhogy én már nagyon várom, hogy bekanyarodjon az utcánkba az a nagyhatalmas pénzszállító a többmilliárdos rakományával.=)

Emm on 2012. január 3. 8:02 írta...

Évek óta próbálkozom, aztán meg mégse..Templom egere szindróma, nincs mit tenni..:/

Lehet, h megpróbálkozom inkább vmi bűbájjal..:D

adrus on 2012. január 4. 23:03 írta...

én nem szeretem a főzelékeket, lencsesalátát toltam, remélem jönnek is a milliók most már :D

Emm on 2012. január 5. 8:50 írta...

A lencsesaláta receptjére igényt tartok!!! ;)

 

Emm főz... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez