2012. február 28., kedd

Amerikai brownie

Bejegyezte: Emm dátum: 10:05
Maradjunk annyiban, hogy az állapotom kielégítő, legalábbis az influenza meg lehet elégedve az általános állapotommal, kiütéssel győzött, ezúton is gratulálok, hogy az én 50, mostmár 40 kilómmal arcoskodik, akár megtámadhatott volna vmi olyan alanyt is, aki bírja. Szóval az 1-0-s állásból, mostmár 7-0-ra durvult, több, mint egy hete volt rá, és még mindig  nem vagyok a topon. Lázam szerencsére már nincs, nem is lehetne azt má kibírni, jelenleg csak a szédülés van, de már dolgozom, ami elég pozitív, sose gondoltam volna, hogy ezt leírom.

Pénteken már odáig fajultak a dolgok, hogy azt mondtam magamnak, hogy ha meg tudok sütni egy sütit, akkor minden bizonnyal megmaradok, úgyhogy ez a sütés teszt-jelleggel történt, előre mondom. Ja, és fellélegezhet már végre a kutya is, mer folyamatos ápolónő- üzemmódban volt, 10 percenként vizit, visítvonyít, simisimi, újraalvás, megint 10 perc.
Bocsánat, hogy ilyen összeszedetlen vagyok, de szédülök.

Annyira szédültem., hogy a bejegyzést tegnap kezdtem el, de ma folytatom. :D - Bé barátom szerint a fejemre esett egy Müller Péter könyv, igazamiigaz, pszichoterapeuta hangulatban vagyok, majdnem pszichopatát írtam, az se állt volna olyan messze az igazságtól. Szóval aki lelki megértésre és a felhőtlen boldogság terjedésére a kis szíviben vágyik, az írjon, kedves ugyan nem leszek, de legalább jófej vagyok. Plusz ennek a nyomorult hóesésnek se tudok lelkendezni, mer végremá fel akartam venni a piros Conversem, de még itt nincs ennek az ideje, basszameg, utálom má a csizmákat. Egyébként meg a vírus tényleg kiölte belőlem a bunkóhormonokat, úgyhogy tessék kihasználni ezt a soha vissza nem térő alkalmat, és most elkezdeni velem barátkozni. :D


Elmondom má ezt a süteményt, mer mingyá lemegy a Nap, én meg nem haladok.

20 dkg étcsoki
4 tojás
35 dkg cukor
1,75 dl olaj
17,5 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
fél teáskanál só
kevés vaníliaaroma
vaj a kikenéshez
10 dkg dió/mogyoró/mandula


A csokit az olajjal nyakon öntve felolvasztjuk gőz fölött (ez az egyik kedvenc dolgom, tök jó, mer nem ég le, csak elszántan kell kavarni), félrerakjuk addig, amíg a többivel foglalatoskodunk, valamint elküldjük a Kutyát a búsba, aki közben így néz.

A tojásokat felverjük a cukorral, aztán hozzáadjuk az olvasztott csokit, a lisztet, meg minden mást. 

Amikor ez is megvan, akkor kivajazott tepsibe öntjük a egészt, 150-170 fokon megsütjük, köbö fél óra, nekem kicsit több volt, viszont jó lett. Szívből.

Hogy mitől lett ilyen szép fényes a teteje, tán csak a JóIsten tudná megmondani.

3 megjegyzés on "Amerikai brownie"

polarpanna on 2012. február 28. 16:21 írta...

végre, végre, végre. és pont. örvendetes.

lilian on 2012. március 7. 18:47 írta...

fuu, kedvet kaptam hozzá! :)

Emm on 2012. március 7. 18:52 írta...

Jó lesz, megígérem! Ha mégse úgy lenne, leírom a címem, maj' megeszi a Kutya. :D

 

Emm főz... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez