2012. május 6., vasárnap

Sütőben sült epres palacsinta

Bejegyezte: Emm dátum: 17:00
Nem csalááás, és nem ámííítás, jó régen kutatok egy palacsinta recept után, amihez nem kell olaj, és annak a szaga, meleg, szétszakadó és medúza módjára a tányéron heverő cafrangok, és megvan, szép nap volt a tegnapi.

Vendégünk volt, az a jófajta, akinek szívesen főz az ember, aki szeret minket, és akit mi is szeretünk, ezért úgy gondoltam, hogy gyorsangyorsan ki is póbázom a szuper receptet. Oké, jó adag para is volt bennem, elvégre villantani kéne, meg nagyon vártam is, hogy milyen lesz az eredmény! Utólag ugyan némi változtatást eszközölnék, de azt kell mondanom, hogy minden igényt kielégítő, palacsinta ízű-és állagú dolgot sikerült összedobni, ja és most találtam meg az ugrás gombot, úgyhogy...janem, mégsem.

Tehát, amik nélkül nem lesz semmi:

20 dkg liszt
3 tojás
4 dkg cukor
2.5 dl tej
20/25/30 dkg eper (ki mennyire, mi nagyon)
csipet só
egy lötty olaj
szénsavas ásványvíz, vagy szóda


A dolgokat szépen csomómentesre kevertem, ehhez egy habverőt hívtam segítségül, mer' a Gergőt nem tudtam, mer éppen rendezte a hasziendát (értsd. locsolta a növényzetet az erkélyen), ezzel meg is volnánk. Annyit elszabtam, hogy a 4 dkg cukort szemre raktam, és nem mértem, ezé mondjuk édes se lett, de a végén szórtunk rá porcukrot, nem hiányzott belőle se.

No, ott tartottam, hogy összekever, és egy sütőpapíros tepsibe öntöttem az egészet, majd az elnegyedelt epreket belehajigáltam, és ennyi. Ööö..igen, ennyi. :) (Legközelebb nagyobb tepsibe teszem, most ilyen kis kör alakúba raktam, és kicsit vastag is lett, úgyhogy lányok, és fiúk, nyugodtan mehet a nagyobb tepsi is, higgyetek nekem.)

ELŐMELEGÍTETT sütő, 180fok, 30 perc, oszt annyi meg egy bambi. (Az előmelegítést most kifejezetten betartottam!)
Az egész pikkpakk, nem ördöngösség, kisgyerekeseknek és legszívesebben a tv előtt tespedőknek is ideális!

Nézzétek csak:

Folyékony halmazállapot

Szilárd halmazállapot

Felvágott

Siker és csillogás! :)



1 megjegyzés on "Sütőben sült epres palacsinta"

polarpanna on 2012. május 7. 17:28 írta...

bázzeeee... mmm.. este má megent bűnöznöm kell. hogy leszek így vékonycombú leánylény?? morr.

 

Emm főz... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez