2012. szeptember 3., hétfő

Így ettünk mi Bulgáriában

Bejegyezte: Emm dátum: 16:58 7 megjegyzés
Szuperen.

A bolgárok rengeteg sajtot, ződséget, salátát meg ilyen dolgokat esznek. Minden olyat is, amit tán jobb is ha nem tudunk, hogy az mi, mindenesetre megkóstoltunk mindent.

Nekem nagy kedvencem volt a tzatziki, ami annyiban tán mégse az, hogy nincs benne fokhagyma, ami nekem hiányzott, viszont van benne kapor, ami a Gergőnek nem hiányzott, mer szerinte a kapor az nyomor. Ezt én mindenhez ettem, legyen az tükörtojás, vagy hús.

Apropó, hús. Sok csirke, szerintem bárány is, viszont disznó egy szál se. Kaptunk egyszer vmi arra emlékeztetőt, de számomra feldolgozhatatlan csontok voltak benne, anya szerint teljesen kóser karaj vót, hát nem tudom..

Aztán hal: ezek megeszik a halnak a fejit is, én mondjuk azt lecsippentettem az első időkben, aztán má megettem, különben kicsi halak, akkora mint egy jófajta olajos hal, olaj nélkül, fejjel. :D Volt rajta vmi panír szerű, de szerintem csak liszt meg tojás igazából. Ezt hívják cacának, tök vicces.

A parton kagyló meg herkentyűk minden mennyiségben, baromi olcsó, egy nagy tányér kagylót lehet kapni kb 2 leváért, ami itthon 300 Ft-nak felel meg...:-o

A kaja egyébként olcsó, pláne ha nem étteremben akarunk enni, hanem megoldjuk utcai, arra szakosodott bodegában. (Ha étteremben, akkor kb. annyi, mint itthon.)

Nagyon finom mini fánkokat lehet kapni olyan helyeken, ahol mondjuk az ÁNTSZ lehet h sírva fakadna, viszont mi nem, tényleg nagyon fain. (3 leva-10 db: 450 Forint, sőt még szóssszal is meglocsolják, választhatsz vagy 15 féléből.)

A fagyi az nem annyira menő, rengeteg fajta van, és nagyon szép is, de az egy átverés, a külcsín a belbecs rovására megy, viszont életem legfinomabb jégkásáját ittam 1 leváért Pomorie sétáló utcájában, szivárványos volt, tele jéggel, de nem szörpös, hanem igazi gyümölcsös.

Gyümölcsről jut eszembe, a szilva és a barack valószínűtlen méreteket ölt ottan, de nagyoon finoom, és tök olcsó is. Igaz, mi ezt nem vettünk, ez a Anya mániája, nem vettünk, viszont ettünk- ez meg a mi mániánk.

Úúú, van ilyen laska szerű vékony kenyerük, olyan mintha kicsit oda lenne neki pörrentve grillrácson, az vmi mesés, azt kereskedelmi mennyiségben is tudtuk volna tolni. Ez vonatkozik a fasírtjukra is, tökjó, van benne vmi, amit mi nem szoktunk, már úgy értem magyarok, de hosszas tanakodás után sem jöttünk rá, hogy mi az, az tuti, h curry IS..Hmm..aki tudja a jó választ, az légyszimá írjon. :)

Hirtelen ennyi, töltök fel képeket is, nem sok készült, mer mindent megettünk, mire leképezésre került volna.

Jó má' itthon különben, végre van egy csomó tiszta ruhám. :)











 

Emm főz... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez