2012. december 21., péntek

Aszalt gyümölcsökkel töltött csirkemell hercegnő burgonyával

Bejegyezte: Emm dátum: 10:53
..igazából ezzel kezdtem a ténykedést, segítségemre volt a Gergő is, meg a Kutya is, aki az elején még egy fél lábát odaadta volna ezért a dologért, amikor meg megkóstolta, akkor meg tán az egészet is. 

 
Ez sem egy könnyű kanyar, de ezért tényleg megéri a sok fáradság, meg a vesződség.(Kifejezetten jót tesz nekem a karácsony, olyan választékos lettem, h ihaj, adunk a népművelésnek)

Gyorsan leírom ezt, mer nemsoká kezdődik a fantasztikus kriszmöszparti itt benn, a munkahelyemen.


Ami nélkül ez nem jöhet létre:

1 kg csirkemellfilé
30 dkg aszalt gyümölcs vegyesen (nálunk a barack, a szilva, és az alma volt a versenyző)
4 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
20 dkg baconszalonna
1 dl balzsamecet
2 dl fehérbor
olaj
sóbors
gyömbér, zsálya, kakukkfű, bazsalikom


A húst felszeleteljük, és nagyon kicsit megklopfoljuk, pláne, ha bénák vagytok, mint mondjuk én, akinek sose sikerül normális szeleteket gyártani, mer hol itt vastag, hol ott, ahol meg nem, ott szakad. (Ha kicsit ráklopfoltok, legalább ragadni fog, és össze lehet puzzle-zni.)


A bacon felét felkockázzuk, megsütjük, és rajta üvegesre pirítunk egy fej, szintén felkockázott hagymát. Erre mehet az apróra (nagyon apróra) vágott aszalt gyümölcs, amikor serceg, márpedig nagyon serceg, toljátok rá fél pohár vizet, az a biztos. Ráöntjük a balzsamecetet, és megfűszerezzük, de vigyázat, déndzsör, a kakukkfű és a zsálya, valamint a reszelt gyömbér nagyon intenzív, baromi óvatosan! Éppen csak egy gondolatnyinak a felit.
Eztán szépen ezt a dolgot ráhalmozzuk a békönnel megfrankózott hússzeletre (a megfrankózás ebben az esetben azt jelenti, h egy szelet felét ráfektetjük),  és megtűzzük fogpiszkálóval, és az egészet egy kiolajozott tepsibe rakjuk.



 Most a sóbors, a felnegyedelt hagymák a tetejükre, illetve a felszeletelt fokhagyma szintén rá.  Forró sütőben megpirítjuk 5 perc alatt, majd aláöntjük a fehérbort, lefedjük, kb. egy órára visszatüntetjük a sütőbe, olyan 200fokra. Sűrűn locsolgassuk, hogy ne száradjon ki, ezt bízhatjuk az Emberre is, szuperül tud locsolgatni..





A hercegnő burgonyához (nem is értem ezt a előkelő nevet, ez egy egyszerű maszlag) a következő dolgok kellenek:

félkiló krumpli
5 dkg vaj
2 tojássárgája
10 dkg reszelt sajt
egy csipet szerecsendió
sóbors
egy strapabíró zacskó, vagy habzsák



A felkockázott krumplit megfőzzük, és szépen pislogunk a környezetünkre, hogy törje má össze lícci. Ebbe belekeverjük a vajat, és kitesszük hűlni. Mikor elég hidegnek találjuk, türelmetlen típus lévén ez nálam kábé nettó 10 perc után jött el, belekeverjük a két tojássárgáját, a fűszereket, és a reszelt sajtot.
Zacskó csücskét kiharapjuk kivág(at)juk, beletöltjük a masszát, és sütőpapíros tepsire nyomatjuk. Mondjuk szép nekem nem lett, cserébe viszont finom, tényleg.

Na, ez mehet a sütőbe, 20 perc, 220 fok, megpirul, ehető. :)










0 megjegyzés on "Aszalt gyümölcsökkel töltött csirkemell hercegnő burgonyával"

 

Emm főz... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez