2013. január 3., csütörtök

Mascarponés csokikrém karamellizált mandulával

Bejegyezte: Emm dátum: 15:22
Ama csudálatos estén amikor ez meg ez készült, nem sz*rral gurigáztam, volt ám desszert is. (Mondjuk azt má' jobb nem is említeni, hogy egyikünk se evett belőle túlságosan sokat, a Gergő becsületére legyen mondva, hogy legalább megpróbálta, viszont megtartottuk mindkettőnk gyerekkori hagyományait, hogy csak és kizárólag vacsi után van ajándékbontás, úgyhogy igyekszik az ember minél hamarabb legyűrni, tartok tőle, hogy ő is ezért próbálkozott a desszert eltüntetésével. Mondjuk jó is lett. Zárójel bezárva)


A következő bekezdést a dohányos olvasók számára tartom fenn, a nemdohányosok ugorgyanak:

Figyeljetek, soha, semmilyen körülmények között ne akarjatok leszokni, 3 napja szenvedek, mint a disznó, nem alszok, viszont azt az időt aktív cigizésről való fantáziálással töltöm, az étkezési szokásaim köhömköhöm..átalakultak, napi 6szor eszek, amiknek időtartama egyenként 1.5 óra, csak ma megettem 2 kiló mandarint, fél kiló narancsot, egy almát,  egy csirkemájas péksütit, egy csokis croissant, egy óriás pöttyöst,  ittam két koffeinmentes kávét, és magamba toltam másfél liter zöldteát. (Kényszerképzetem van, miszerint minél hatékonyabban méregtelenítek, annál előbb múlnak el a elvonási tüneteim.) És még csak három óra van. Szóval, cigizzetek csak nyugodtan, nem éri meg ez az egész, fizessetek ki egy rakat pénzet inkább arra (én is itt izéltem, h elrakooom, meg ilyenek, aha, hát kajára költöm.:D), csak ne szenvedjetek.
Jua, meg aszongyák, h sportoljak, azt úgyis muszáj lesz, mer hamarosan úgyis akkora leszek, mint egy csatakanca. Szuper lesz a esküvőnk, úgy fogunk kinézni a Gergővel, mint cinke a tökön.


És akkor most folytassuk a desszertvel:

1 tábla csokoládé (én Boci Éttel csináltam, jójaz)
25 dkg mascarpone (ezt pontosan egy doboznyinak felel meg, nagyon vicces vót különben a beszerzés, késő este mentünk vásárolni G-vel, kutatok a mascarpone után, toporgoktanakodok, mellettem egy fijú, nevezzük MG-nek, volt valaha vmi kis maszat köztünk, (deszerintem meleg) ehemondom, hátte?, jött a Gergő, bemutattam őket, aztán 3asban, családias hangulatban kerestük a mascarponét, mer persze MG is beszállt a buliba. Má a keresésbe. Höh.)
2 cs vaníliás cukor
porcukor
3-4 ek barna cukor
4-5 ek szeletelt mandula
1 dl Hulala (csakis!)




A barnacukrot felolvasztjuk, lehetőleg teflonban, mer a nemteflonban, hanem a sza rosszakban tapad, mint a sza fene, és beleszórjuk a mandulát, átforgatjuk benne, közben egy kis lapos tányért vékonyan, mondom vékonyan mekkenünk olajjal, rászórjuk a karamelles mandulát, és kitesszük hűlni az erkélyre.


Az állam én vagyok
A mascarponét közben egy kevéske vaníliás és porcukorral kikeverjük, ez mehet ízlés szerint, de szerintem ne legyen nagyon édes, valamint közben gőz fölött felolvasztjuk a csokit, és ezt is hozzáadjuk.

A Hulalát (annyira édi neve van) felverjük, és 2-3-4-5-sok evőkanállal beleteszünk, attól függően, h mennyire karmoljuk a lágykrémeset.

Eztán má csak annyi van hátra, h széjjelzúzzuk a mandulát zacskóba töltve egy klopfolóval, (kemények fejjel), és a háromnegyedit beleszórjuk a masszába, a egynegyed meg jó lesz dísznek.

Jól kihűtjük, aztán tolhatjuk, télleg nagyon fííínom.

Ja, és hurráááááá, kaptam a Jézusomtól aprítót is meg darálót is. Semmi nem állíthat má meg.

















8 megjegyzés on "Mascarponés csokikrém karamellizált mandulával"

Bori írta...

A cigiben a legrosszabb az, hogy egy nőt rettenetesen megcsúnyít. Szürkés-sárgás arcbőr, fáradt vonások, még a száj színe is más. És idővel a ráncok ezerrel. Anyám olyan ráncos 53 évesen, mint egy 80 éves. És a 25-30 körüliek között is AZONNAL kiszúrom a dohányosokat a bőrük, szájuk alapján. Majd meglátod, hogy mennyivel szebb leszel 1-2 hónap múlva!!!! KITARTÁÁÁÁSS!!!!!!!!!!!

Emm on 2013. január 22. 10:14 írta...

Boriii,

még bíírom!! :) letelt a első 3 hetem, talán van esély..:)

Bori írta...

Jó vagy Bébi, csak így tovább, nyomassad!!! :D

boriska írta...

akkor most ... ennyi? :(

Emm on 2013. április 22. 9:27 írta...

Nueem, csak esküvőt szervezek, hullik má' a hajam is, de esküszöm, olyan vagyok,mint a Terminátor: Visszatérek!! :)

boriska írta...

Akkor jó :) Majd írd meg az esküvőt mindenképp.

ancsi on 2013. július 8. 14:45 írta...

Hálló!

Lehet, hogy nem érdekelnek az ilyenek (meg amúgy gondolom ezer dógod van), de hátha.
Szóval díjat kaptál tőlem, a részleteket a blogomon tanálhatod.
Itt:
http://flikkflakk.blogspot.hu/2013/07/arrol-hogy-dijat-kaptam.html

Emm on 2013. július 8. 15:27 írta...

Köszönööööm, holnap mindenre böcsületesen válaszolok! :)

 

Emm főz... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez