2013. szeptember 30., hétfő

Penne arrabiata újratervezve

Bejegyezte: Emm dátum: 14:18
Sokak nagy örömére és/vagy bánatára, visszatéreeek.

Alig ocsúdtunk még fel az esküvőnkből, alig tudtuk elpakolni az ajándékba kapott cuccokat, alig tudtuk begyömöszölni a szintén aji guminőt az ágy alá, és alig-alig bírunk a maradék házipálinkával, máris itt a feladat, főzni kell. Mert hogy hízni kell. (Egyébként, ha még nem mondtam volna, a hízókúra az egyik legcsodálatosabb dolog a világon. Együtt vagyunk ketten kb. 120 kilósak, jobb házaknál perfő ennyi.)

Tésztát eszünk tésztával, meg szalonnát hagymával, húst krumplival, meg iszunk is rendesen. Plusz jön a kedvenc, karácsonyt megelőző, késő őszi időszakom, amikor hidegek az esték, lehet tolni a zsíros cuccokat, a forró, gőzölgő teákat mézzel, megenni egy ültő helyünkben egy zacsi szezámos halacskát, meg pillecukrot.

Péntekre már annyira lemerültem, hogy nemigen tudtam, merre van az előre, de ennek a drága embernek, aki immár a férjem, csak ennie kellene valamit, ezért vmi szupergyors kontra szuperfinomra törekedtem, és lám-lám, így is lett:


(A recept tök vega, de én tunningoltam, a császárszalonna elhanyagolható tényező)

- Tehát egy darabka császárszalonnát felkockáztam, és lepirítottam a zsírjában, majd szépen kiszedtem belőle, és egy kis tányérra helyeztem.

4 gerezd fokhagymát felaprítottam az aprítógépemmel, (mer má olyanom is van, de tökmindegy, az a lényeg, h jó kicsi legyen.), és beledobtam a szalonna zsírjába, ennek olyan illata lesz, hogy az egész utca érzi, de nyugalom, egy kereszthuzattal lehet segíteni a dolgon.

- 5 nagy paradicsomnak lehúztam a héját. (Trükk: tedd a paradicsomokat egy kicsit bevagdosva forró vízbe, 5 perc után úgy lehúzod a héját, mint a pinty, mintha sose lett volna.), aztán apró kockákra vágtam, mehetett a fokhagymás cuccba.

- Megküldtem egy leheletnyi chilivel, oreganoval és bazsalikommal, sóval és borssal. (nem volt nagyon édes a paradicsomunk, ezért még mondjuk úgy egy kanálnyi kristálycukor is ment bele.)

- Ez szépen összerottyant, a kifőtt, kb. fél zacskónyi pennével összekevertem, és brutál mennyiségű sajttal megszórtam. És megfejeltük a császárszalonna kockákkal. Kéjsz. (igazából parmezán lett volna a tutituti, de a mellettünk lévő Coop hipermarketben, a hiper itt idézőjelben, csak trappista, coop trappista, mizo trappista, valamint macisajt van.)


2 megjegyzés on "Penne arrabiata újratervezve"

boriska írta...

azután írjál mostmár :)

ancsi on 2013. október 14. 11:08 írta...

Szia!

Tudom, hogy úgyse csinálod meg, de azér játszani hívlak! Részletek: http://flikkflakk.blogspot.hu/2013/10/dijakrol-meg-mas-ilyenekrol.html
:)

 

Emm főz... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez