2014. május 19., hétfő

Gofri, a palacsintapótlék

Bejegyezte: Emm dátum: 9:32
Az úgy van nálunk, hogy mindent megfőzök/sütök én, kisebb-nagyobb sikerrel, de valahogy az alapdolgok nem mindig mennek. A hortobágyi húsos palacsinta lényegi részét, a hortobágyi húsost szuperül össze tudom hozni, csak az a fránya palacsinta ne lenne..Valamiért nekem szakad, kilyukad, leég és egyéb katasztrófák, pedig Isten a tanúm, nagyon akarom. Ezért született meg a kollektív, családi döntés, a kutyát is beleértve,  hogy a palacsintáskirály nálunk Gergő lesz, én meg nézem, és szurkolok és tapsikolok örömömben. Igen ám, de mi van akkor, ha én már nagy erőkkel rákészültem, de neki egyáltalán nincsen kedve sütögetni, meg amúgy is most teregettem ki, és minden csupa olajszagú lesz, ezért inkább napoljunk? Ilyenkor van az, hogy bliiiing, támad egy remek ötletem, csináljunk gofrit! Mi sem áll távolabb tőlem, mint a vasárnap délutáni szöszmötölés a konyhában, ezért higgyétek el, ez nagyon gyors lesz:

Hozzávalók (nekünk ilyen szívecs virágalakú gofrit sütő gofrisütőnk van, 9-10 db lesz belőle) :

25 dkg liszt
4 db tojás
2,5 dl tej
12 dkg margarin
1 evőkanál (por)cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só


A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből jó masszív habot verek, a zösszes többi meg összekeverem. (Figyelem, a margarint tessék szépen megolvasztani, mert különben jó csomós lesz, és nincs az a keverőgép, ami szétkeverné!!)

A habot hozzáadom a tésztához, kész. (Nem volt otthon citrom, mert előző nap mindet beleraktam a limonádéba, de ha lett volna, biztos reszelek bele egy kis citromhéjat)

A meleg gofrisütőbe teszek 2-3 kanállal, (ne sokat, mer a szélén kifolyik, és nagyon ideges leszel), és 2 perc alatt megsütöm. Ennyi, csipkebogyó/eper/bodza lekvárral (ezek álltak rendelkezésünkre) királyságos, de bármi más is megteszi. (Gergő majdnem kikönyörögte este, hogy csináljak csokiöntetet, de csak majdnem, nem vagyok én Isaura.)

A képeken látható a csúcs gofrim, illetve a menü másik része. (Rántott csirkemell hasábbal, és zöldfűszeres ruccola retekcsírával.:)







0 megjegyzés on "Gofri, a palacsintapótlék"

 

Emm főz... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez