2010. július 27., kedd
Tejszínes csirkemáj pennével és füstölt sajttal
Hozzávalók: 0.5 kg csirkemáj, 2 közepes hagyma, 2 gerezd fokhagyma, fél fej paradicsom, 5 karika paprika, 1,5 dl főzőtejszín, olaj, bazsalikom, oregano, őrölt bors, só
No, ritka eset fordult ma elő: magamnak főztem, így hát bátran kiélhettem az összes perverzióm a kutyulást illetően.
A májjal kezdem: Napok óta állt a hűtőben, tudtam, hogy meg fogom csinálni, mert mindketten szeretjük, másrészt meg nagyon gyorsan megvan. Szóval szegény máj ácsorgott a levében, jó alaposan le kellett csöpögtetni először. (Megmostam vagy 15ször, mire fogyaszthatónak ítéltem.) Meg a máj egy állat, mert ha nagyon vizes, akkor köpködni kezd az olajban. Ezen felbuzdulva hagytam is egy kicsit száradni. (De azért jól leköpködte a homlokom.)
Addig összevágtam a zöldséget: a hagymát félkarikákra, a fokhagymát karikákra, a paradicsomot apró kockákra, a fehér paprikát meg csak szimplán felkarikáztam.
A forró olajba beletettem a hagymát és a fokhagymát. - nem olyan régen jöttem rá, hogy ha a sima hagymával együtt teszem a fokhagymát sülni, akkor sokkal jobb. (Fogalmam sincs az okokról.)
Aztán ráraktam a májat, (Ez volt az a pillanat, amikor leköpött a szemét.), majd a paradicsomot és a paprikát. Kicsit lecsós volt, amit nem akartam, úgyhogy gyorsan mindenféle fűszerrel befűszereztem. (Én konkrétan oreganot, meg bazsalikom, plusz borsot tettem rá, tervben volt a majoranna is, de azt nem találtam meg :) Sózni csak a legvégén szabad, mert kemény lesz, azt meg a világért sem akartam.
Ez így elvolt magának, kb. 10 perc telt el, mondom, hogy nagyon gyorsan megvan. (Kicsit ropogósra hagytam a zöldséget, ez is egy ilyen mánia..hah, túl sok van.mindegy.)
Aztán szépen ráöntöttem a tejszínt, óvatosan akartam, mer mondom, ha sok lesz, akkor eltűnik a máj íze, jellegtelen lesz, végül persze ráöntöttem az egészet...nem én tehettem róla, hanem megszólalt a telefonom, és megijedtem, úgyhogy belebillent az egész. Már éppen nagyon felháborodtam, amikor is megkóstoltam, és rájöttem, hogy a Sors megint közbeszólt, mert igazából tényleg kell bele a másfél deci tejszín.
Sima penne volt itthon, azt gyorsangyorsan kifőztem, és nem is égettem meg magam. (Hát ez felettébb gyanús.) Megszórtam reszelt füstölt sajttal, és nagyon megelégedtem magammal.
A végeredmény egy szupergyors, szuperfinom vacsi lett. :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés on "Tejszínes csirkemáj pennével és füstölt sajttal"
na ezt tegnap kipróbáztam. De valamit lehet hogy elszúrtam, mer ez nagyon undorítóan néz ki, konkrétan nem lett túl étvágygerjesztő, ráadásul bolognai illat van az egésznek. :) Azé ettem belőle, de nem tudtam megbarátkozni még mindig a máj, a tejszín és a penne alkotta harmóniával :). asszem legközelebb ha májat csinálok, maradok a sima pirított májnál krumplival, az a biztos :D.
Megjegyzés küldése