Hozzávalók (nekünk ilyen
25 dkg liszt
4 db tojás
2,5 dl tej
12 dkg margarin
1 evőkanál (por)cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből jó masszív habot verek, a zösszes többi meg összekeverem. (Figyelem, a margarint tessék szépen megolvasztani, mert különben jó csomós lesz, és nincs az a keverőgép, ami szétkeverné!!)
A habot hozzáadom a tésztához, kész. (Nem volt otthon citrom, mert előző nap mindet beleraktam a limonádéba, de ha lett volna, biztos reszelek bele egy kis citromhéjat)
A meleg gofrisütőbe teszek 2-3 kanállal, (ne sokat, mer a szélén kifolyik, és nagyon ideges leszel), és 2 perc alatt megsütöm. Ennyi, csipkebogyó/eper/bodza lekvárral (ezek álltak rendelkezésünkre) királyságos, de bármi más is megteszi. (Gergő majdnem kikönyörögte este, hogy csináljak csokiöntetet, de csak majdnem, nem vagyok én Isaura.)
A képeken látható a csúcs gofrim, illetve a menü másik része. (Rántott csirkemell hasábbal, és zöldfűszeres ruccola retekcsírával.:)
0 megjegyzés on "Gofri, a palacsintapótlék"
Megjegyzés küldése