Mivel az egész hétvégémet jóféle született feleségként töltöttem (Régen sokkal inkább voltam Gabi, ma már inkább Bree vagyok, micsoda jellemfejlődés..:D), ezért a hét elején sosincs kedvem főzőcskézni, viszont enni meg kell. :)
Ímeíme, egy frankó vacsi recept: (Halkan megjegyezném, hogy saját fejlesztés..khmkhm.)
4 nagyobb kifli ( háhá, találtam fokhagymás kiflit!)
4 db virsli
1 dl tejföl
15 dkg reszelt sajt
kevés majonéz
petrezselyem
sóbors
A virslit kicsit megfőztem, nem kell nagyon túlspilázni, elég ha bedobjuk forró vízbe 5 percig, aztán úgyis megy a sütőbe.
Közben a sajtot, a majonézt, a tejfölt, és az apróra vágott petrezselymet összekevertem, megsóztam, megborsoztam. (A bors helyett véletlenül belekerült egy kis őrölt fűszerkömény is, ártani nem ártott neki, mindenesetre azé figyeljünk.)
A kifliket félbevágtam, és egy kiskanál meg egy fakanál segítségével kibűvészkedtem a belsejüket.
A virslit felkockáztam, és belekevertem a petrezselymes cuccba, majd ezt az egészet beletöltöttem a kiflikbe. És ezt úgy, ahogy van, betoltam a sütőbe. (Tettem alá sütőpapírt a biztonság kedvéért, de nem muszáj, elméletileg nem ég le.)
Kb. 10 percet sütöttem, akkor vegyük ki, amikor már jól ropog a kifli, a tölteléknek alig kell idő amúgy.:)
Jaigen, a legfontosabb, a főnököm beleegyezett a kutya-témába, úgyhogy most ez az öröm tárgya. :) (Coming soon...ide majd nem merek képet feltenni, mert azért mégiscsak hüjén venné ki magát, ha kiskutyás képek lennének egy főzősblogban, feltéve, ha nem vagyunk kínaiak. de hát nem vagyunk tudtommal.)
2010. október 6., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés on "Töltött kifli- vacsira"
kipróbáztam, tettem bele fokhagymátot is. szuperjókösz!
Megjegyzés küldése