Sokak nagy örömére és/vagy bánatára, visszatéreeek.
Alig ocsúdtunk még fel az esküvőnkből, alig tudtuk elpakolni az ajándékba kapott cuccokat, alig tudtuk begyömöszölni a szintén aji guminőt az ágy alá, és alig-alig bírunk a maradék házipálinkával, máris itt a feladat, főzni kell. Mert hogy hízni kell. (Egyébként, ha még nem mondtam volna, a hízókúra az egyik legcsodálatosabb dolog a világon. Együtt vagyunk ketten kb. 120 kilósak, jobb házaknál perfő ennyi.)
Tésztát eszünk tésztával, meg szalonnát hagymával, húst krumplival, meg iszunk is rendesen. Plusz jön a kedvenc, karácsonyt megelőző, késő őszi időszakom, amikor hidegek az esték, lehet tolni a zsíros cuccokat, a forró, gőzölgő teákat mézzel, megenni egy ültő helyünkben egy zacsi szezámos halacskát, meg pillecukrot.
Péntekre már annyira lemerültem, hogy nemigen tudtam, merre van az előre, de ennek a drága embernek, aki immár a férjem, csak ennie kellene valamit, ezért vmi szupergyors kontra szuperfinomra törekedtem, és lám-lám, így is lett:
(A recept tök vega, de én tunningoltam, a császárszalonna elhanyagolható tényező)
- Tehát egy darabka császárszalonnát felkockáztam, és lepirítottam a zsírjában, majd szépen kiszedtem belőle, és egy kis tányérra helyeztem.
4 gerezd fokhagymát felaprítottam az aprítógépemmel, (mer má olyanom is van, de tökmindegy, az a lényeg, h jó kicsi legyen.), és beledobtam a szalonna zsírjába, ennek olyan illata lesz, hogy az egész utca érzi, de nyugalom, egy kereszthuzattal lehet segíteni a dolgon.
- 5 nagy paradicsomnak lehúztam a héját. (Trükk: tedd a paradicsomokat egy kicsit bevagdosva forró vízbe, 5 perc után úgy lehúzod a héját, mint a pinty, mintha sose lett volna.), aztán apró kockákra vágtam, mehetett a fokhagymás cuccba.
- Megküldtem egy leheletnyi chilivel, oreganoval és bazsalikommal, sóval és borssal. (nem volt nagyon édes a paradicsomunk, ezért még mondjuk úgy egy kanálnyi kristálycukor is ment bele.)
- Ez szépen összerottyant, a kifőtt, kb. fél zacskónyi pennével összekevertem, és brutál mennyiségű sajttal megszórtam. És megfejeltük a császárszalonna kockákkal. Kéjsz. (igazából parmezán lett volna a tutituti, de a mellettünk lévő Coop hipermarketben, a hiper itt idézőjelben, csak trappista, coop trappista, mizo trappista, valamint macisajt van.)
Csicseriborsós pulykaragu
4 hete
2 megjegyzés on "Penne arrabiata újratervezve"
azután írjál mostmár :)
Szia!
Tudom, hogy úgyse csinálod meg, de azér játszani hívlak! Részletek: http://flikkflakk.blogspot.hu/2013/10/dijakrol-meg-mas-ilyenekrol.html
:)
Megjegyzés küldése