Lustáknak: vagyis az olyanoknak, akik szeretnének sütit enni, de sütni nem tudnak, vagy nem szeretnek, vagy utálják, hogy bele kell mászni kézzel a tésztába (vannak ilyenek, tényleg.) stbstb.
Szelermeseknek (a szerelem szép szó, de a szelerem még szebb.) akik szeretnék elkápráztatni a szelermüket,(ennek híján a családjukat, vagy a kutyát) de se idejük, se energiájuk, se türelmük, se semmi.
Az egész tök egyszerű, és hát sajnos az örök klasszikussal élve, rondadefinom, plusz még szóljon mellette, hogy nagyon jó az illata.:)
Íme:
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
5 dkg margarin
citromhéj
25 dkg túró
1 kg bármilyen gyümölcs (szabadon választott, nekem szilvám volt itthon.)
3 db tojás
A lisztet a cukorral meg a sütőporral összekutyuljuk, és ennek a 2/3-át egy jó vastagon kivajazottt tepsi aljára szórjuk. (Akinek ilyen rojtos szélű tepsije van, mint nekem, annak a kivajazás egy jó nagy szívás).
Utána belekevertem a túróba a citromhéjat (nem találtam mazsolát, pedig azt is akartam beletenni).
A szilvát feldaraboltam, nem túl kicsire, és jó alaposan megfahéjaztam. (Érdekes a fahéjhoz fűződő viszonyom, nem is tudom mennyi ideig nem ettem, mert egyszer elég csúnyán bekarmoltunk a Balatonon Gold Tequilával, az ugye fahéjnarancs kombós, na hát utána nem annyira kívántam...:D) Bónuszként rádobtam egy vaníliás cukrot.
A túrót, aztán pedig a szilvát beleöntöttem a tepsibe, ezzel semmi több dolog nincsen, esetleg egy kicsit meg lehet igazítani, hogy egyenletes legyen. Aztán következik a maradék liszt.
A 2,5 dl tejet elkevertem egy vaníliás cukorral, meg a 3 tojással (előtte felvertem a tojást, biztos, ami biztos), és ezt szintén ráöntöttem a tepsis cuccra. (Na, ekkor olyan szottyos lett, h konkrét rémületre adott okot, ebből az életben nem lesz süti...)
A tetejére még jön 5dkg olvasztott margarin, aztán sütő.
Nagyon lelkes voltam, héjj, nem kell ezt gyúrni, meg semmi, ez szuuupeer, ehhez képest nem lett valami szép :), de szerintem ez a szebb napokat látott sütő hibája, és nem az enyém. És nem mellesleg, sütéssel együtt nem volt több egy óránál, ami szintén nem utolsó szempont.
Brékingnyjúz: Véletlenül leejtettem tepsistül, és nem esett baja! :) (a lusták meg szelermesek mellett a nyomik is jelentkezhetnek erre a sütire, éljen!)
Baráti jótanács:Várjuk meg, amíg kihűl, és csak úgy szeleteljük!
4 megjegyzés on "Szilvás-túrós süti"
na, erre a receptre három kategóriában jelentkeznék. mán le is mentettem.
ne mentegetőzzé, hanem süssed meg, és szójjá, ha kész :)
most hagyjá', épp kacsát sütök, és nagyon félek. valamint valamilyen sötét sugallatra beleszagoltam a kacsa belsejébe. nem vagyok jól.
na szuper. Most kiderült, hogy még a nyomik között is vesztenék ebben a versenyben. Megcsináltam, meggyel. a teteje csodálatos (ilyen szépet még nem is láttam:), de az alja.... Mé maradt full lisztes? az nem finom, a liszt. mit rontottam el? Arra gondolok, hogy sok volt a cucc, és a tojásos tejes szósz nem ért le az aljára, így száraz liszt maradt. de mijé? istenuuuuem, vendégeket várok, ezzel :D
Megjegyzés küldése