Szükségeltetik:
30 dkg liszt
30 dkg trappista sajt
1 csokor medvehagyma
1 csomag sütőpor
2 dl főzőtejszín
féldeci tej (ezt bele, meg egy féldeci tömény, amit közben jóízűen elfogyasztunk)
2 teáskanál só
2 teáskanál őrölt chilli
1 db tojás
A lisztet, a sütőport és a sót összeöntögetjük, közben a medvehagymát apróra vágjuk (kb. mint a petrezselymet. Figyelem! A medvehagyma levele kísérteties hasonlóságot mutat a gyöngyvirág levelével, ami életre veszélyes is lehet, bőszen szagolgassunk! Ha fokhagyma illatot érzünk, az király, ha nem érzünk semmilyen szagot, akkor hívjuk a mentőket és/vagy a papot. És még rímelt is.) Az apróra vágott medvehagymát, a chillit, és a lereszelt sajt 3/4-t hozzáadjuk a lisztes cucchoz, a sajt egynegyede majd a pogi tetejire kell. Ráöntjük a tejszínt, és erőteljes tornamozdulatokkal gyúrni kezdünk, valamint nem feledjük el levenni a jegygyűrűnket, vagy ha igen, akkor utána lelkiismeretesen letisztogatjuk, feltéve, hogy megtaláljuk a tésztában. Ha nehezen állna össze a dolog, küldjük meg azzal a féldekás tejjel.
Eztán begyújtjuk a sütőt, 180 fokra szépen előmelegítjük, a tésztát kinyújtjuk, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. (Nekem valaha volt olyanom, de elvitte a zsákos ember, vagy nem tudom, egyáltalán nem találom, így én erre a célra fenntartott feles pohár szájával abszolválom a mutatványt.) Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk a maradék sajttal. 20 perc alatt ropogósra sül, csipkebogyó teával és egy Danone Actimellel vacsinak kiváló. (Fizetett hirdetésünket olvasták.)
És jöjjenek a képek, amiket az én drága uram csinált:
0 megjegyzés on "Medvehagymás-chillis-sajtos pogácsa"
Megjegyzés küldése