Egy a jelszó, egy a zászló: Ürítsük ki végérvényesen a fagyasztót, mer jobb sorsra érdemes, és már amúgy is a végét járja, fagyás van. Ezért úgy gondolta Gé, h tavaszira kéne ott is venni a dizájnt, eresszük le, ami azt jelenti, hogy ezerrel kezdjem kifőzni az ott felhalmozott dolgokat.
Az első, ami a kezembe akadt (hátrébb nem mertem nyúlni): zöldbab. Hátkösziszépen, akko főzelék. De a főzelék meg magába' olyan snassz, ha nincs rajta húúús, egye meg a f..köhöm...ranc. Ekkor gyütt az isteni szikra, vagy ha még szofisztikáltabb akarok lenni (mondjuk nem akarok, de most már mindegy), kipattant a fejemből a virsli, mint Zeusznak Pallasz Athéné.
Közben hazaért Azemberakiestesoseéhes, egy jól irányzott: ,,Megdöglök éhen" csatakiáltással üdvözölvén, mondom jóvan, kaja még Apcon, nem puha a ződbab. A feji leképezésre lett volna való, be is küldhettem volna a Wikipédiába a csalódottság és/vagy a faszomatbazmeg cikkszó mellé.
A Kutya eközben persze megint túlexponált, pörgött a teste körül, valamint olyan mozdulatokat tett, mintha egy régi Rábát akart volna berúgni, ekkor még azt hitte, hogy őt is érinti a virsli vs. ződbab téma, hah a kishülye.
Tehát most jöjjön a zöldbabfőzelék felsznobosított változata, aki alapból így eszi, az most ne olvasson tovább.
1 kg ződbab
4 ek olaj
1 ek liszt
3-4 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 kis pohár tejföl
sóbors
Szóval a zöldbabot feltesszük főni, annyi vízben, ami íppencsak ellepi, megsózzuk. (annyi sóval, ami íppencsak ellepi. Muhahaha, a béndzsákat most jól besz..köhöm..ívattam.)
No, mikor az már puha, cirka 20 perc különben, nem a világvége, akkor közben az olajból meg a lisztből szép fehér rántást csinálunk, amibe aztán belekavirnyázzuk a zúzott fokhagymát, meg mehet bele pirospaprika is, de azt én nem tettem bele, mer az enyimébe, abba a szép pirosba, amit a szegedi Tündérkeresztanyától kaptam, beleesett a moly. (Ennél a pontnál én kerülhettem volna a Wikipédiába a faszomatbazmeg-hez.)
Ezt beleelegyítjük. Höhö. Nyújtsa fel a kezét, aki a beleelegyítést ki tudja mondani szemöldökvonogatás nélkül.
Aztán mikor már szép sűrű, akkor megy bele a tejföl meg az apróra vágott petrezselyem.
Éskész.
És amúgy meg jó is, csak a virsli szétpuhant, amikor megmikróztam, az Istenáldjamámeg.
2012. március 7., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés on "Fokhagymás zöldbabfőzelék"
:D:D egyszer a blogod olvasása közben fog elvinni a mentő röhögőgörcs okozta fulladás miatt :D
Juhúúú!! :D (Má nem az, h elvisz a mentő, hanem h nevetsz! :D)
nem értem, mi bajod van. én csakis molyos pirospaprikát használok.
Jajjjj!! Azt hittem, eldobom az agyam, mikor megláttam.
hátkérlekszépen.. sznob vagyok...-.-" :D [ kaviárospiritósvacsora után mi más is lehetnék. sznobulásvége. ] :D
Megjegyzés küldése