2012. március 7., szerda

Fokhagymás zöldbabfőzelék

Bejegyezte: Emm dátum: 9:29
Egy a jelszó, egy a zászló: Ürítsük ki végérvényesen a fagyasztót, mer jobb sorsra érdemes, és már amúgy is a végét járja, fagyás van. Ezért úgy gondolta Gé, h tavaszira kéne ott is venni a dizájnt, eresszük le, ami azt jelenti, hogy ezerrel kezdjem kifőzni az ott felhalmozott dolgokat.
Az első, ami a kezembe akadt (hátrébb nem mertem nyúlni): zöldbab. Hátkösziszépen, akko főzelék. De a főzelék meg magába' olyan snassz, ha nincs rajta húúús, egye meg a f..köhöm...ranc. Ekkor gyütt az isteni szikra, vagy ha még szofisztikáltabb akarok lenni (mondjuk nem akarok, de most már mindegy), kipattant a fejemből a virsli, mint Zeusznak Pallasz Athéné.
Közben hazaért Azemberakiestesoseéhes, egy jól irányzott: ,,Megdöglök éhen" csatakiáltással üdvözölvén, mondom jóvan, kaja még Apcon, nem puha a ződbab. A feji leképezésre lett volna való, be is küldhettem volna a Wikipédiába a csalódottság és/vagy a faszomatbazmeg cikkszó mellé.
A Kutya eközben persze megint túlexponált, pörgött a teste körül, valamint olyan mozdulatokat tett, mintha egy régi Rábát akart volna berúgni, ekkor még azt hitte, hogy őt is érinti a virsli vs. ződbab téma, hah a kishülye.

Tehát most jöjjön a zöldbabfőzelék felsznobosított változata, aki alapból így eszi, az most ne olvasson tovább.

1 kg ződbab
4 ek olaj
1 ek liszt
3-4 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 kis pohár tejföl
sóbors

Szóval a zöldbabot feltesszük főni, annyi vízben, ami íppencsak ellepi, megsózzuk. (annyi sóval, ami íppencsak ellepi. Muhahaha, a béndzsákat most jól besz..köhöm..ívattam.)
No, mikor az már puha, cirka 20 perc különben, nem a világvége, akkor közben az olajból meg a lisztből szép fehér rántást csinálunk, amibe aztán belekavirnyázzuk a zúzott fokhagymát, meg mehet bele pirospaprika is, de azt én nem tettem bele, mer az enyimébe, abba a szép pirosba, amit a szegedi Tündérkeresztanyától kaptam, beleesett a moly. (Ennél a pontnál én kerülhettem volna a Wikipédiába a faszomatbazmeg-hez.)
Ezt beleelegyítjük. Höhö. Nyújtsa fel a kezét, aki a beleelegyítést ki tudja mondani szemöldökvonogatás nélkül.

Aztán mikor már szép sűrű, akkor megy bele a tejföl meg az apróra vágott petrezselyem.
Éskész.

És amúgy meg jó is, csak a virsli szétpuhant, amikor megmikróztam, az Istenáldjamámeg.

5 megjegyzés on "Fokhagymás zöldbabfőzelék"

hótündérkirálylány on 2012. március 7. 10:48 írta...

:D:D egyszer a blogod olvasása közben fog elvinni a mentő röhögőgörcs okozta fulladás miatt :D

Emm on 2012. március 7. 10:51 írta...

Juhúúú!! :D (Má nem az, h elvisz a mentő, hanem h nevetsz! :D)

Glória on 2012. március 7. 15:45 írta...

nem értem, mi bajod van. én csakis molyos pirospaprikát használok.

Emm on 2012. március 7. 15:46 írta...

Jajjjj!! Azt hittem, eldobom az agyam, mikor megláttam.

polarpanna on 2012. március 7. 21:14 írta...

hátkérlekszépen.. sznob vagyok...-.-" :D [ kaviárospiritósvacsora után mi más is lehetnék. sznobulásvége. ] :D

 

Emm főz... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez