Accras (halpuffancs)
Hozzávalók:
- 40 dkg tengeri halfilé
- 25 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 dl tej
- fél fej hagyma
- 1 csokor snidling
- 2 gerezd fokhagyma
- kakukkfű
- só
- bors
- fél csomag sütőpor
- A sütéshez:
- olaj
Elkészítés:
A halat apróra vágjuk vagy ledaráljuk. A többi hozzávalót összekeverjük, majd a halat is beletesszük. Ha túl sűrű lenne a massza, kis tejet adhatunk hozzá. 1 órát hűtőben állni hagyjuk. Olajat hevítünk, majd teáskanállal beleszaggatjuk a tésztát, aranyszínűre sütjük. Lecsepegtetjük, papírtörlőre szedjük, majd előételként vagy feltétként tálaljuk. Zöldfűszeres, fokhagymás tejföllel kínálva felséges.
0 megjegyzés on "Accras- azaz halpuffancs (Simonka Péter)"
Megjegyzés küldése