Annak, aki a halászlé, rántott hal és harcsapaprikás szentháromságát szeretné bővíteni karácsonykor.
Kicsit macerás, de a végeredmény 5 perc alatt elfogyott nálunk. Az összes bonyodalom a tészta, de
ez sem vészes és szerintem nem éri meg csillió sok pénzért bolti tortilla lapokat venni.
Szóval a lapok:
- 50 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál só
- 3 dl langyos víz
A töltelék mindenki fantáziájára van bízva, én a következőképp csináltam: 2 paradicsom kis kockára vágva, 1 póré karikázva, egy kígyóubi szintén kis kockára, pár salátalevél, egy nagy paprika kis kockáa, vágva, 2 db konzerv tonhal-nem kell a rio mare, mert semmivel sem tud többet, mint a fele annyiért kapható többi tonhalkonzerv.
Fokhagymás citromos szósz:
- 2 gerezd fokhagyma
- frissen őrölt bors
- só
- 1 citrony leve
- pár levél petrezselyem
- 2evőkanál olaj
Összeállítás:
A tortilla lapokra ráhelyezünk, a mérettől függően egy vagy két salátalevelet, rá jöhet a tonhal, majd a zöldségek, végül locsoljuk meg a szósszal és a lapot hajtsuk félbe.
Nagyon finom, szerintem.
1 megjegyzés on "Tonhalas tortilla tekercs (Fekete Dorka)"
hukk, én csípős csirkés mexikójit csizáltam a múltkor, és nem találtam sehol egy f*sza tortilla receptet. sírig üldöző lájk!
Megjegyzés küldése