2013. október 14., hétfő

TúróRudis muffin

Bejegyezte: Emm dátum: 12:12 0 megjegyzés
Kedves Emberek!

A hétvégére betervezett kirándulásunk nem igazán valósult meg, mondjuk ez elég enyhe kifejezés, mert egyrészt baromi lusták voltunk, másrészt a kutyának meg kellett fürdenie, nincs apelláta (ez nála egy egész napos programot jelent), harmadrészt Gé elkezdte a boldog házasemberek boldog életét élni, mer lelépett a haverével sörözni szombat délután, én meg így unatkoztam, és sütöttem. - csak mondom, hogy szintetizátort kértem karira, főképp a saját magam szórakoztatása végett, bár úgyse kapom meg, pedig esküszöm, rengeteg dal van a fejemben, és feltett szándékom, hogy hamarosan énekesnő legyek, és még az se állít meg, hogy se szintetizátorom, se hangom.

Szóval, sütöttem. Úgy voltam én ezzel, hogy ennék valami túrósat, lehetőleg ne legyen má lécci nehéz, másnapra is nézzen ki valahogy, illetve legyen hidegen-melegen ehető. (Ez félig-meddig meg is valósult.) A kutya aktívan támogatta az elképzeléseimet, egészen addig, amíg vmi gömbölyű hungarocell darabka bele nem ragadt az egyik orrlyukába, onnantól azzal volt elfoglalva. (A hungarocell darabka a babzsák fotel szerves részét képezte, egészen addig, amíg bele nem ragadt a kutya egyik orrlyukába.)

A túrórudis muffin végül is szép, de nem annyira, mint amennyire finom.

Még azt gyorsan elmondom, hogy Gé valamelyik este örökszerelme jeléül karamellás tejet csinált nekem, nem tudom, kinek vannak még erről megboldogult menzás emlékei, na, ez nem olyan lett. És mondjuk valaki szólhatott volna, hogy hideg tejet a karamellizált cukorba szigorúan tilos tenni, mer az egész olyan lett, mint egy bájital, füstölgött, sistergett, és spaklival kellett felszedni a fazék aljáról a cuccot. (Gé felszedte, és mikor a karamell beleolvadt a forró tejbe, akkor már egész jó volt, de nem, nem olyan az íze, mint a menzásnak. A menzás attól volt olyan jó, mert nem volt más, muszáj volt meginni, ha jó ha nem, plusz a kancsal konyhásnéni olyan szigorúan nézett a kancsal szemével, hogy muszáj voltunk úgy csinálni, mintha ízlene. Aztán egy idő után megszoktuk.) Karamellás tejről akkor ennyit is.

A muffin pedig: (igazán jó muffin receptet nem könnyű találni, ez az.)

- 20 dkg liszt
- 2 tk sütőpor
- 1 cs. vaníliás cukor

-3 tojássárgája
-10 dkg puha vaj (a puhát nem győzöm hangsúlyozni, nekem pl. sose sikerül eltalálni)
-10 dkg cukor (én kristállyal csináltam, kissé ropogott, Gergőnek aszontam, h nem tudom, mi ropog benne..:D)


-3 tojásfehérje
- 1 csipet só

- 20 dkg túró
- fél citrom reszelt héja

- 1 dl tej

-1 tábla csoki  (tejcsokis tortabevonót használtam)


A lisztet a sütőporral, és a vaníliás cukorral összekevertem, félreraktam.
A 3 tojássárgájához és a cukorhoz,  hozzáadtam a puha (PUHA) vajat, nekem darabos lett, mint az állat, tökömtelevolt, kavartam vagy 10 percig.

A fehérjét közben habosra vertem a sóval, egyébként tényleg ez az igaz történet, párhuzamosan csináltam két dolgot, közben telefonáltam is, és próbáltam a lábamról lefejteni a rátekeredett kutyát.

A túrót villával összetörtem, belereszeltem a citromhéját, hozzáadtam a vajas cuccot, aztán ezt az egészet hozzáadtam a liszthez, és beleöntöttem az egy deci tejet. Próbáltam belőle vmiféle homogén masszát összehozni, nem mondhatnám, hogy sikerült, inkább ez a fogjukrá-kategória lett belőle.

Hozzáadtam a fehérjét, és óvatosan próbáltam kavarni, hogy ne törjön össze a hab. (Nem tudom, ti hogy vagytok vele, nekem ez úgy szokott működni, hogy először tényleg óvatosan csinálom, elvégre nálam sokkal okosabbak is azt mondták, hogy vigyázzunk, aztán mire a végére érek, és látom, hogy kb. sz*rrá tört az egész, hiába óvakodtam, utána má' tökmindegy alapon, kavarom, mintha nem lenne holnap.)

Muffinsütőbe helyezett muffin papírokba kanalaztam a tésztát, és 180fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt készre sütöttem. Mikor kivettem, rácsurgattam az olvasztott csokit. Senkit nem akarok hiú ábrándokba kergetni, annyi köze van a túró rudihoz, hogy van benne túró, és van rajta csoki is, sem ízre, sem külsőre nem rokonok annyira, mint szeretnénk, de kifejezetten finom, sógorság ide-oda.





2013. szeptember 30., hétfő

Penne arrabiata újratervezve

Bejegyezte: Emm dátum: 14:18 2 megjegyzés
Sokak nagy örömére és/vagy bánatára, visszatéreeek.

Alig ocsúdtunk még fel az esküvőnkből, alig tudtuk elpakolni az ajándékba kapott cuccokat, alig tudtuk begyömöszölni a szintén aji guminőt az ágy alá, és alig-alig bírunk a maradék házipálinkával, máris itt a feladat, főzni kell. Mert hogy hízni kell. (Egyébként, ha még nem mondtam volna, a hízókúra az egyik legcsodálatosabb dolog a világon. Együtt vagyunk ketten kb. 120 kilósak, jobb házaknál perfő ennyi.)

Tésztát eszünk tésztával, meg szalonnát hagymával, húst krumplival, meg iszunk is rendesen. Plusz jön a kedvenc, karácsonyt megelőző, késő őszi időszakom, amikor hidegek az esték, lehet tolni a zsíros cuccokat, a forró, gőzölgő teákat mézzel, megenni egy ültő helyünkben egy zacsi szezámos halacskát, meg pillecukrot.

Péntekre már annyira lemerültem, hogy nemigen tudtam, merre van az előre, de ennek a drága embernek, aki immár a férjem, csak ennie kellene valamit, ezért vmi szupergyors kontra szuperfinomra törekedtem, és lám-lám, így is lett:


(A recept tök vega, de én tunningoltam, a császárszalonna elhanyagolható tényező)

- Tehát egy darabka császárszalonnát felkockáztam, és lepirítottam a zsírjában, majd szépen kiszedtem belőle, és egy kis tányérra helyeztem.

4 gerezd fokhagymát felaprítottam az aprítógépemmel, (mer má olyanom is van, de tökmindegy, az a lényeg, h jó kicsi legyen.), és beledobtam a szalonna zsírjába, ennek olyan illata lesz, hogy az egész utca érzi, de nyugalom, egy kereszthuzattal lehet segíteni a dolgon.

- 5 nagy paradicsomnak lehúztam a héját. (Trükk: tedd a paradicsomokat egy kicsit bevagdosva forró vízbe, 5 perc után úgy lehúzod a héját, mint a pinty, mintha sose lett volna.), aztán apró kockákra vágtam, mehetett a fokhagymás cuccba.

- Megküldtem egy leheletnyi chilivel, oreganoval és bazsalikommal, sóval és borssal. (nem volt nagyon édes a paradicsomunk, ezért még mondjuk úgy egy kanálnyi kristálycukor is ment bele.)

- Ez szépen összerottyant, a kifőtt, kb. fél zacskónyi pennével összekevertem, és brutál mennyiségű sajttal megszórtam. És megfejeltük a császárszalonna kockákkal. Kéjsz. (igazából parmezán lett volna a tutituti, de a mellettünk lévő Coop hipermarketben, a hiper itt idézőjelben, csak trappista, coop trappista, mizo trappista, valamint macisajt van.)


2013. január 3., csütörtök

Mascarponés csokikrém karamellizált mandulával

Bejegyezte: Emm dátum: 15:22 8 megjegyzés
Ama csudálatos estén amikor ez meg ez készült, nem sz*rral gurigáztam, volt ám desszert is. (Mondjuk azt má' jobb nem is említeni, hogy egyikünk se evett belőle túlságosan sokat, a Gergő becsületére legyen mondva, hogy legalább megpróbálta, viszont megtartottuk mindkettőnk gyerekkori hagyományait, hogy csak és kizárólag vacsi után van ajándékbontás, úgyhogy igyekszik az ember minél hamarabb legyűrni, tartok tőle, hogy ő is ezért próbálkozott a desszert eltüntetésével. Mondjuk jó is lett. Zárójel bezárva)


A következő bekezdést a dohányos olvasók számára tartom fenn, a nemdohányosok ugorgyanak:

Figyeljetek, soha, semmilyen körülmények között ne akarjatok leszokni, 3 napja szenvedek, mint a disznó, nem alszok, viszont azt az időt aktív cigizésről való fantáziálással töltöm, az étkezési szokásaim köhömköhöm..átalakultak, napi 6szor eszek, amiknek időtartama egyenként 1.5 óra, csak ma megettem 2 kiló mandarint, fél kiló narancsot, egy almát,  egy csirkemájas péksütit, egy csokis croissant, egy óriás pöttyöst,  ittam két koffeinmentes kávét, és magamba toltam másfél liter zöldteát. (Kényszerképzetem van, miszerint minél hatékonyabban méregtelenítek, annál előbb múlnak el a elvonási tüneteim.) És még csak három óra van. Szóval, cigizzetek csak nyugodtan, nem éri meg ez az egész, fizessetek ki egy rakat pénzet inkább arra (én is itt izéltem, h elrakooom, meg ilyenek, aha, hát kajára költöm.:D), csak ne szenvedjetek.
Jua, meg aszongyák, h sportoljak, azt úgyis muszáj lesz, mer hamarosan úgyis akkora leszek, mint egy csatakanca. Szuper lesz a esküvőnk, úgy fogunk kinézni a Gergővel, mint cinke a tökön.


És akkor most folytassuk a desszertvel:

1 tábla csokoládé (én Boci Éttel csináltam, jójaz)
25 dkg mascarpone (ezt pontosan egy doboznyinak felel meg, nagyon vicces vót különben a beszerzés, késő este mentünk vásárolni G-vel, kutatok a mascarpone után, toporgoktanakodok, mellettem egy fijú, nevezzük MG-nek, volt valaha vmi kis maszat köztünk, (deszerintem meleg) ehemondom, hátte?, jött a Gergő, bemutattam őket, aztán 3asban, családias hangulatban kerestük a mascarponét, mer persze MG is beszállt a buliba. Má a keresésbe. Höh.)
2 cs vaníliás cukor
porcukor
3-4 ek barna cukor
4-5 ek szeletelt mandula
1 dl Hulala (csakis!)




A barnacukrot felolvasztjuk, lehetőleg teflonban, mer a nemteflonban, hanem a sza rosszakban tapad, mint a sza fene, és beleszórjuk a mandulát, átforgatjuk benne, közben egy kis lapos tányért vékonyan, mondom vékonyan mekkenünk olajjal, rászórjuk a karamelles mandulát, és kitesszük hűlni az erkélyre.


Az állam én vagyok
A mascarponét közben egy kevéske vaníliás és porcukorral kikeverjük, ez mehet ízlés szerint, de szerintem ne legyen nagyon édes, valamint közben gőz fölött felolvasztjuk a csokit, és ezt is hozzáadjuk.

A Hulalát (annyira édi neve van) felverjük, és 2-3-4-5-sok evőkanállal beleteszünk, attól függően, h mennyire karmoljuk a lágykrémeset.

Eztán má csak annyi van hátra, h széjjelzúzzuk a mandulát zacskóba töltve egy klopfolóval, (kemények fejjel), és a háromnegyedit beleszórjuk a masszába, a egynegyed meg jó lesz dísznek.

Jól kihűtjük, aztán tolhatjuk, télleg nagyon fííínom.

Ja, és hurráááááá, kaptam a Jézusomtól aprítót is meg darálót is. Semmi nem állíthat má meg.

















2012. december 21., péntek

Aszalt gyümölcsökkel töltött csirkemell hercegnő burgonyával

Bejegyezte: Emm dátum: 10:53 0 megjegyzés
..igazából ezzel kezdtem a ténykedést, segítségemre volt a Gergő is, meg a Kutya is, aki az elején még egy fél lábát odaadta volna ezért a dologért, amikor meg megkóstolta, akkor meg tán az egészet is. 

 
Ez sem egy könnyű kanyar, de ezért tényleg megéri a sok fáradság, meg a vesződség.(Kifejezetten jót tesz nekem a karácsony, olyan választékos lettem, h ihaj, adunk a népművelésnek)

Gyorsan leírom ezt, mer nemsoká kezdődik a fantasztikus kriszmöszparti itt benn, a munkahelyemen.


Ami nélkül ez nem jöhet létre:

1 kg csirkemellfilé
30 dkg aszalt gyümölcs vegyesen (nálunk a barack, a szilva, és az alma volt a versenyző)
4 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
20 dkg baconszalonna
1 dl balzsamecet
2 dl fehérbor
olaj
sóbors
gyömbér, zsálya, kakukkfű, bazsalikom


A húst felszeleteljük, és nagyon kicsit megklopfoljuk, pláne, ha bénák vagytok, mint mondjuk én, akinek sose sikerül normális szeleteket gyártani, mer hol itt vastag, hol ott, ahol meg nem, ott szakad. (Ha kicsit ráklopfoltok, legalább ragadni fog, és össze lehet puzzle-zni.)


A bacon felét felkockázzuk, megsütjük, és rajta üvegesre pirítunk egy fej, szintén felkockázott hagymát. Erre mehet az apróra (nagyon apróra) vágott aszalt gyümölcs, amikor serceg, márpedig nagyon serceg, toljátok rá fél pohár vizet, az a biztos. Ráöntjük a balzsamecetet, és megfűszerezzük, de vigyázat, déndzsör, a kakukkfű és a zsálya, valamint a reszelt gyömbér nagyon intenzív, baromi óvatosan! Éppen csak egy gondolatnyinak a felit.
Eztán szépen ezt a dolgot ráhalmozzuk a békönnel megfrankózott hússzeletre (a megfrankózás ebben az esetben azt jelenti, h egy szelet felét ráfektetjük),  és megtűzzük fogpiszkálóval, és az egészet egy kiolajozott tepsibe rakjuk.



 Most a sóbors, a felnegyedelt hagymák a tetejükre, illetve a felszeletelt fokhagyma szintén rá.  Forró sütőben megpirítjuk 5 perc alatt, majd aláöntjük a fehérbort, lefedjük, kb. egy órára visszatüntetjük a sütőbe, olyan 200fokra. Sűrűn locsolgassuk, hogy ne száradjon ki, ezt bízhatjuk az Emberre is, szuperül tud locsolgatni..





A hercegnő burgonyához (nem is értem ezt a előkelő nevet, ez egy egyszerű maszlag) a következő dolgok kellenek:

félkiló krumpli
5 dkg vaj
2 tojássárgája
10 dkg reszelt sajt
egy csipet szerecsendió
sóbors
egy strapabíró zacskó, vagy habzsák



A felkockázott krumplit megfőzzük, és szépen pislogunk a környezetünkre, hogy törje má össze lícci. Ebbe belekeverjük a vajat, és kitesszük hűlni. Mikor elég hidegnek találjuk, türelmetlen típus lévén ez nálam kábé nettó 10 perc után jött el, belekeverjük a két tojássárgáját, a fűszereket, és a reszelt sajtot.
Zacskó csücskét kiharapjuk kivág(at)juk, beletöltjük a masszát, és sütőpapíros tepsire nyomatjuk. Mondjuk szép nekem nem lett, cserébe viszont finom, tényleg.

Na, ez mehet a sütőbe, 20 perc, 220 fok, megpirul, ehető. :)










Tejszínes gesztenyekrémleves brandyvel és pirított fenyőmaggal

Bejegyezte: Emm dátum: 10:08 0 megjegyzés
Ez is megvolt, szuper volt, és ezt most el is mesélem nektek..:)



....tegnap volt a Gergővel közös szentesténk, ami egyben az utolsó, nem 24-ére eső is volt, mert ha a fene fenét eszik, vagy cigánygyerekek potyognak az égből (nyugalom, nem kell hívni az amnesztiinternesönelt), jövőre akkor is együtt töltjük azt a napot, külön cég is leszünk, mer ugye májusban esküvő, plusz én tökre szeretném, ha nálunk gyülekezne össze a család.
Az egész mindent összevetve azt tudom mondani, hogy varázslatos, igazi karácsony estét rittyentettünk mi ketten, pálinkával, borral, jó kajákkal, jó zenékkel, tangóztunk is, meg énekeltünk,csilingelt a Jézuska, a Kutya is örült az ajándékának, (valamint meggyalázott egy gesztenyét).

A leves pedig, Gergő szerint maga a Mennyország volt. Ha az én véleményem is érdekel valakit, akkor én inkább azon az oldalon állok, miszerint tényleg nagyon különleges ízvilág, nem mindenkinek jön be, többek között nekem se lesz a kedvencem, de hogy nagyon extra, azt be kell ismernem. Eleve hendikeppel indult nálam, mer a sült gesztenye sem az én világom, érdekesnek érdekes, az viszont tuti. 

Aki ezt választja,és szeretné megcsinálni, előre mondom, hogy nem lesz egyszerű menet, macerás, pöcsölős, viszont megéri...;)


Kell:

30 dkg gesztenye (gondban voltam, mert nem tudtam,hogy létezik-e külön főzni-és sütnivaló gesztenye, de Zsófi barinőm hathatós közreműködésének hála, sikerült beszerezni)
1 liter alaplé
1 darab apróra vágott zellerszár
1 nagy alma fele (ha kicsi, akkor egy egész)
2 ek barna cukor
2 ek brandy
1 dl tejszín
sóbors


A gesztenyét zubogó vízbe feltesszük főni, de előtte vágjuk be a közepét, elviekben könnyebb lesz a hámozás (nem lesz.)




Közben megcsináljuk az alaplevet, amely művelet nálam kimerült egy húsleves kocka 1 liter vízben való megfőzésében (jó, senki nem tökéletes, amúgy is, minek teremtette volna a JóIsten a húsleves kockát, ha nem erre? Cö.). Mikor a gesztenye megfőtt (ez kb. 20-30 perc), szépen hámozzuk meg. Igen, azt a vastag héjat is. Igen, ami alatta van, és pirosas, azt is. Igen, ez törik. Igen, ez morzsálódik. Igen, azt a maradék héjat is. Igen, kézzel. Lehet késsel is. Igen, ez nagyon szar. 
Oké, megvagyunk, halleluja. Ezek a gesztenyedarabok belemennek az alaplébe, plusz az apróra vágott zellerszár, főjjé' te is 20 percig. 

A feldarabolt almát barna cukorral megkaramellizáljuk, és azt is hozzáadjuk a leveshez. Mikor eltelt a kábé 20 perc, akkor botmixerrel széttrancsírozzuk, ez nagyon jó rész lesz, ígérem, bár a színvilág inkább hasonlítható egy óvodai kakaós reggeli utáni mosogatáshoz, mint valami fullextrához, de nem kell parázni.

 Mehet bele a brandy, mondjuk én jól megküldtem, a szeszből sose elég, aztán a tejszín, és a sóbors a végén.

Okéj, te pihenjél addig, amíg a fenyőmagot megpirítom. Ez a fenyőmag dolog különben nagyon kúl, olyan mint az édes szotyi, csak hogy a borsodiaknak is kedvezzünk makuka, höhö, én eddig még csak fagyiban ettem, abban is jóvót. Serpenyő, félzacsi fenyőmag beleszór (mondjuk ez is attól függ, kinek mekkora a zacsija), a miénk ilyen Kalifás volt, kicsi, cseribe jó drága. (Nem annyira, de azé 500 forint körüli árat elkérni egy ilyen kis semmiségé, de hát karácsony van, nem küldöm el a Kalifát a jó büdös ....ba) Ez megpirul hipphopp, nem kell vele sokat foglalkozni, egy kis só még elfér rá.Ezzel a dologgal majd jól meghintjük tálaláskor.







A leves kész, pipa. Jöhet a többi.

2012. december 19., szerda

Karácsony, minden tekintetben

Bejegyezte: Emm dátum: 14:43 0 megjegyzés
Örömmel jelentem, hogy legkedvesebb Elvira barátnőm világra hozta első gyermekét, aminek én nagyon-nagyon örülök, szörnyen izgultam értük. Ez a nap legfontosabb, egyben legszebb híre számomra!


Továbbá, holnap lesz a közös szentesténk, aminek a menüje a következő:


- Tejszínes gesztenyekrémleves brandyvel és pirított fenyőmaggal
- Aszalt gyümölcsökkel töltött csirkemell hercegnő burgonyával
- Mascarponés csokoládékrém karamellizált mandulával


 Mondjuk, így leírva elég súlyos az egész, de mivel én egy híróóó vagyok, mint tudvalevő, gyerekjáték lesz...:D (aha.)


2012. december 17., hétfő

Narancsos-diós-rumos-kókuszos szaloncukor (ezmind)

Bejegyezte: Emm dátum: 12:22 1 megjegyzés
Testőr lettem. Nem viccelek.

A sztori: A főnököm, az a csodálatos ember, beiskolázott. Nyilvánvalóan nem arról van szó, hogy szívén viseli a sorsomat, valószínűleg önös érdekei vezérlik, de ki nem szarja le, szuper új bizonyítvánnyal lettem gazdagabb. Az áll benne, hogy biztonságszervező (muuhaha! én! aki vizes kézzel nyúlkál a konnektorba, és tökszáraz betonon is elperecel), valamint testőr! :D (jó, ezt má csak utána láttam, mikor tüzetesen megvizsgáltam, valószínűleg az én bizonyítványomba apróbetűvel merték beleírni). Az a lényeg, hogy ha esetleg arra kerülne a sor, és neadjIsten ilyen testőrre lenne szükségeket, akkor (jól figyeljétek a számat), SEMMI ESETRE ne engem kérjetek fel tepsi épségetek megóvására, mer ellenkező esetben minimum 8 napon túl gyógyulunk mindketten. Ha esetleg úgy lenne, hogy mégis ebben a (hozzáteszem, végzettségemnek megfelelő) szakirányban kéne ténykednem,úgy már megfogadtam, hogy a rabolóval, vagy a merénylővel szemben nem fogom azt a roppant testi fölényem használatba venni (höhö), inkább rázendítek egy Bunyós Pista nótára, vagy a szintén általam megkoreografált méltatlanul elhanyagolt ,,Rabszolgalány"-t adom elő cimbalmos kísérettel.
Ez volt pénteken, ekkor határoztam el, hogy több vagyok, mint egy testőr (höhö), szaloncukrot csinálok. Ezt mindenkinek javasolnám, mer fele annyiból meg van, ha szegény a eklézsia, plusz ajándékba is adható, valami pöpec kis papírba csomagolva, valamint nem elhanyagolható, hogy legalább tudjátok, mi van benne, jua, és ku marha jó. (A Gergő nagyon édi, mámorgolyónak hívja. Má hogy ezt. A szaloncukrot.)


Na:


20 dkg darált dió (ha nem fér a büdzsébe, már pedig nem fér, akkor ugyanazt tudja a 200 forintos diópótló is)
10 dkg kókuszreszelék
50 dkg mazsola (a legborsosabb tétel ez, de ki lehet fogni, most minden hiper akciózza ezeket a cuccokat)
1 narancs reszelt héja
1 narancs leve (először reszel, aztán facsar, különben úgy jártok mint én -> szenvedtek)
fél kávéskanál őrölt fahéj
30 dkg étcsoki (a mi esetünkben a Marika tortabevonó játszott)
kevés rumaroma, vagy a rum maga


A diót, a kókuszreszeléket, a narancsos cuccokat, a rumot, a fahéjt összeelegyítjük. A mazsolát szépen átnézzük, hogy ne legyenek benne gallyak, aztán forró vízbe áztatjuk, úgy jó 5-10 percre. Aztán ezt a dolgot botmixerrel áttörjük, ez ritka undorító ez az egész, tapadragad, sűrű, meleg és barna, csak erős idegzetűeknek ajánlott. Nem baj, ha nem lesz teljesen pépes, belefér.

Szóval ezt a mazsolás masszát hozzáadjuk a diós dologhoz, és jól összekeverjük. (Ha nem akar összeállni, vagy száraz, akkor küldjünk még bele narancslevet, vagy rumot.)

Ebből apró gombócokat formázunk, hozzáteszem, ez a mennyiség kábé 80 darabhoz elegendő, és kicsit hidegre tesszük szikkadni.

Közben gőz fölött felolvasztjuk a csokit, és egy fogpiszkáló, vagy más egyéb célszerszám segítségével meghempergetjük benne a gombócokat. Fektessük sütő- oder zsírpapírra, szépen lepecseg majd.

Hát mondjuk szép nem lesz, de legalább finom. Nincs benne semmisemmi cukor, szóval így karácsony tájékán azé nem jön rosszul, úgyis eszünk elég súlyosat.


A képeket természetesen a Gergő lőtte, én még annyit teszek hozzá, hogy a szaloncukrok önmagukban sem vmi esztétikus látvány, csoda lett volna, ha a fotókon jól festenek. De be fogom őket csomagolni, palástolom a testi fogyatékukat, nyugalom:




 

Emm főz... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez