2011. június 24., péntek

A feketeerdei-sonka mentőakció

Bejegyezte: Emm dátum: 9:39
Még vagy egy hete bukkantam a Lidlben a jó öreg feketeerdei sonkára, ami rögtön a boldog, békebeli görögországi időket juttatta eszembe, amikor reggel 8kor a teraszon reggeliztünk, a nap sütött, a szél fújt, a tej hideg volt, a kenyér ropogós, a levegő sós. Sóhaj.

Szóval hazavittem, boldogan mutogattam Gergőnek, h ezdejóó, meg imádni fogod, meg blablabla, evett is belőle, de valahogy megmaradt a fele, amit tegnap előtt észleltem. Hátmondom, ezt én ugyan nem hagyom a enyészet útjára lépni, lesz belőle vmi, ha más nem, a kutya vacsorája. - mondjuk, hozzáteszem én tényleg szeretem a kutyát, abból is látszik, hogy a karácsonyi maradék lazacot ő ette meg (hah, jólélünk), de azé ezt má mégse kéne. Az ő véleményét nem kértem különben, sejtem, mi lett volna a válasz.

...aztán arra jutottam, hogy legyen belőle spagetti, van egy üveg paradicsomszószom (még ezt is régen szereztem, csak elraktároztam háború idejére), tészta mindig van itthon, hagyma is (már attól, h leírom, lefolyik a szempillafesték rólam), meg végülis kedvem is van. (Jó, annyira nem volt, de Gergő eltökélte, h ő most fogyókúrázik (mától-holnaptól-majd 7végétől), és csak 2 banánt akar enni, ezt meg ugye nem hagyhattam.)

A tésztát úgy ahogy volt, kiadtam alvállalkozásba Gének, oldja meg, én valamilyen különös oknál fogva nem szeretek tésztát főzni, a szűréstől meg egyenesen ver a víz. (TUTI, h egyszer nagyon leforrázom magam. plusz a Kutya is állandójjan ottan settenkedik, és félek, h egyszer leöntöm, vagy vmi.)


A szósz tök egyszerű, ízlés dolga az egész, pikkpakk. Hagyma pirulni, rá a sonka (de bármilyen maradék felvágott jó, igen, még a löncs is), aztán a szósz, natúron. Ekkor mehet rá oregano, bazsalikom (mióta elköltöztünk, és van konyhám, vannak mindenféle fűszernövénykéim, amiből mondjuk a rozmaring má feladta a harcot, plusz a metélőpetrezselyem is megadta magát, de a bazsalikom, az oregano és a menta még nagyon hősiesek.), só, bors, cukor. (Azoknak, akik felhúzzák a szemöldöküket: egy kicsi mindenképpen kell bele, mer a paradicsomszósz alapíze egészen egyszerűen savanykás!- má nagy szakértő vagyok, sajnálom.)

Ez ottan hadd rotyogjon magának, közben le lehet reszelni a sajtot, bár ezt is Gé csinálta. (Nagyon ügyes gyerek ez a Gé, de szerintem csak éhes volt szimplán.) (Sajtvásárlás: Én: ,,Kérek szépen 15 dkg füstölt sajtot. Eladó: 25 lett, maradhat?  Én: Maradjon (bazmeg- ezt nem mondtam. Gondoltam. Jó erősen.) - Óvakodjatok a szőke hajú, 50es néniktől, akik a sajtos pultban állnak, nagyon ravaszdik.)

Aztán ennyi volt, megettük majdnem a egészt, a fogyókúrát meg napoltuk, egy darabig.

0 megjegyzés on "A feketeerdei-sonka mentőakció"

 

Emm főz... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez