2011. december 14., szerda

Zöldborsós-gombás rizottó

Bejegyezte: Emm dátum: 8:35
Nem tudom, ki hogy van vele, de mostanában, hogy kénytelen vagyok ajándékok után kutatok, ráébredtem, hogy a karácsonyi must-have életérzés az életemre tör, és lassan már behányok a csilingelő angyaloktól és a medvecukor szagú eladóktól. Magát a karácsonyt, mint olyat szeretem, pláne az Anya házi likőrjeit, meg a holerreholarra dőlő karifát, meg azt hogy együtt vagyunk blablabla, de mi amúgyis szeretjük egymást örökké, szóval az egészre kb. semmi szükség nincs.
Tegnap is csak kajáé' mentem, plusz meg akartam lepni magam vmi hangulatjavítóval (értsd: nem, nem pálinka, hanem ruha), meg ma állásinterjúra megyek, mert hogyismondjam, jelenlegi állapotomban alulmotivált vagyok, szóval szuper, friss, ropogós, új főnök kerestetik, jelige: Ugyanitt disznó van eladó.
Nohát, a busz tele, zörgős ikeás zacskók mindenkinél (van náluk most ez az új issue, ,,Megmutatjuk a gyerekeknek, hogy mentsék a Földet." - biztos egyenek hódot vagy vmi ilyesmi. Ez a szerkesztő megjegyzése volt, tévedés ne essék.) - az egésszel arra akartam kilyukadni, hogy kb. annyira volt rózsás a kedvem, mint egy hegyi kecskének. (Plusz megjegyezném, hogy egy hete már annak, hogy a kedves Fogtündér egyszerre 2 db bölcsfogamtól szabadított meg, de fel kéne már hívnom, mer úgy gondolom, hogy mutálódtak, és újra növésnek eredtek, Nehogymá-felkiáltással).
Ilyen pompázatos hangulatban tértem haza, amin sajnos az a tény sem változtatott, hogy a Kutya is karácsonyi hangulatba került, ami abban mutatkozott meg, hogy a Gergő ágyon hagyott nadrágjából előbányászta a papírzsepiket (Gergő betegesen szeret a zsebébe tömködni, nem is értem), és olyan apró darabokra cincálta, hogy Donovaly sírva könyörögne a módszerünkért, már ami a havasítást illeti. (Nemigen hatotta meg az sem, hogy beígértem neki egy kurva nagy verést, plusz h karira kesznyűt kötök a nagypapámnak a szőriből.- má' hogy a Kutyát.)

Jajmá, megint elkalandoztam, itten van a vacsi recept:

1 vöröshagyma
1 doboz gomba
fél üveg zöldborsó
2 pár virsli
kevés petrezselyem
1 cs gyors rizs
kis darabka sajt

A vöröshagymát felaprítottam, olajra feldobtam, közben kitörő örömmel fogadtam a Gergőt, aki előbb jött haza, ezúton is csókoltatom a főnökét, aztán ittunk, meg pálinkás mazsolát csócsáltunk, aztán rátettem a gombát a hagymára, meg a virslit is (felkarikázva), aztán meg a petrezselymet, meg a borsót is.

Ez így nézett ki:


Közben megfőtt a rizs is, összetutymákoltam, reszeltünk rá sajtot, viszlát.

0 megjegyzés on "Zöldborsós-gombás rizottó"

 

Emm főz... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez