2012. február 14., kedd

Kelkáposztafőzelék Valentin-nappal (meg pörkölttel)

Bejegyezte: Emm dátum: 7:52
Tegnap orvosnál voltunk. Nemnem, nekem kutyabajom, csak elmentünk megnézni, hogy a Kutyának is kutyabaja-e. Örömmel tudatom, hogy egészséges mint a makk(ranc.) Egy rövid kis intermezzo után hagyta magát ugyan megvizsgálni, még toppantott is, úgy toporzékolt, és vicsorgott, mint Lendvai Ildikó, meg én határozottan hallottam, ahogy azt morogja, hogy ,,Diszizspartaaa", de ez az áldott Ottóbácsit kicsit sem zavarta, és olyan nyugalommal nyúlt le a torkán közben, hogy nem győztem pislogni. Mondtam neki, szedálja le nyugodtan, engem nem zavar, de azt mondta, h lónyugtatót nem tart ottan..:D Egyedül akkor nyugodott meg a Mézi, amikor szóba került a nokedli, valamint amikor örömmel nyugtáztam, hogy készvége, mehetünk haza. Azóta nálunk Ottóbácsi az Antikrisztus, legalábbis Mézi szerint, úgyhogy legalább van mivel fenyegetni megint, a hajszárító egy ideje hatástalan.
Hazaértünk, nem győztem dugdosni a Gergő Valentin-napi ajándékait, amit ezúton is, még egyszer köszönök a csudálatos hencilánynak, nagyon siker volt, puszipacsi!! :)

Amúgy meg már semmi kedvem nem volt főzni, legszívesebben csipsz meg tea lett volna a vacsi, meg az Anya küldött kocsonyát, az, de hétvégén vettem hUSt, VV Fecó után szabadon,meg kelkáposztát is,  ne menjen má tönkre légyszi, ezzel valamit kezdeni kell. A pörköltet/öt nem részletezném, akit érdekel, annak küldök galambpostán belőle. (Apropó, nagy biznic a galamb. Állítólag Dubajban jó sokat adnak egy jó galambért. (ok, ott másért is adnak jó sokat), úgyhogy mondtam a Gergőnek, hogy eredjen ki a Blahára, és hozzon haza vagy 10-12, aztán tenyésztésbe fogunk.)

Szóval ez a kelkáposztafőzelék dolog egyszerű mint a pofon, fogjuk, legyaluljuk. (Ezt most én kihagytam, mer nekünk még a küszöbünk is élesebb, mint a gyalu, hiába könyörgök, hiába esdeklek egy rohadt élezőé, téllegmá? Itten van ez a szuper alkalom, a Valentin-nap, és még egy élezőt se kaphatok?!) Szóval ezt most én szépen késsel oldottam meg. Felöntöttem annyi vízzel, ami ellepi, szórtam rá jósok köménymagot, meg sót meg egy kevés borsot. Fedő.

Amikor kéjszen van a káposzta, akkor 2 kanál tejfölben 2 kanál lisztet kikeverünk, ha nagyon sűrű lenne, akkor egy kis tejjel, és beleöntjük, forrásig kavarjuk, kész.

Nekem híg lett, mint a ...(itt most egy nagyon csúnya hasonlattal tudnék élni, de inkább kihagyom, kommentben várom az ötleteket a hasonlat szép befejezésére), de pörkölttel ehető lett, meg tunkoltuk kenyérrel, és úgy jó volt. Télleg.

0 megjegyzés on "Kelkáposztafőzelék Valentin-nappal (meg pörkölttel)"

 

Emm főz... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez