2014. február 28., péntek

És most elmondom...

Bejegyezte: Emm dátum: 10:11
a tökéletes, pompás, remek, optimális, eszményi, ideális, kiváló, príma, kitűnő, makulátlan, kifogástalan, hibátlan, nagyszerű, példás, professzionális, perfekt, jó, csúcs, isteni, szuper, király, klassz, oltári, frankó, cool, zsír, sirály, tuti, tök jó, kafa, állat, pöpec, príma, baró, klafa, istencsászár, baromi jó, eszméletlen, brutál, faja, menő, ütős, fenomenális, pompás, nagyszerű, állati, fain, csúcsszuper, szupcsi, zsírkirály, kiváló, fantasztikus, pazar, fantörpikus, kircsi, űberkirály, karaj, okés, szupi, istenkirály, frenetikus, raj, csodás, remek, parádés, fergeteges, ász, atom tejbegríz receptjét.


A titok  abban rejlik. tádáááám, hogy egészen pontosan tökre ugyanannyi dl tej kell hozzá, mint amennyi kanál búzadara, és fele annyi cukor. (matekgéniuszok kedvéért: 5 dl tejhez, 5 ek búzadara, és 2 és fél ek cukor).

Tehát a tejet a cukorral (nyomathatod vaníliás cukorral is persze) felforralod, de teljesen ám, nincsen sumákolás, és amikor szép, habos, fodros, fátyolos a teteje, akkor csigalassúsággal beleszórod a búzadarát, de tényleg lassan, mintha szitálnád. 5 percig kb. forralod ÉS kavargatod, mintha nem lenne holnap, különben baszhatod , borítékolhatod, hogy le fog égni. A búzadarán már úgyis látni fogod, hogy szép, átlátszó, de legalábbis nem kopog, és nem szemcsés. A végén még esetleg egy fél kanál vajat/margarint hozzáadhatsz, de nem muszáj.

Aztán még megküldtük Nesquick kakaóval, és nagyon boldogok lettünk.

Boldog hétvégét! :)

0 megjegyzés on "És most elmondom..."

 

Emm főz... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez