2012. április 23., hétfő

Az hírös vargabélesrűl...

Bejegyezte: Emm dátum: 9:00
Ha szombat, akkor legyen szombat- mondja a Főnököm, aki ebből a szempontból a megtestesült szentlélek, nem kell hát dolgozni, éljen!
Egész nap otthon makkoztam, meg vártam haza az Embert, egyedül azé elég unalmas. Jójó, a Kutya is velem volt, ő stabil pont, mindig otthon van, üdvözli a vendégeket, tisztára nyalja a cipőjük talpát, előző életében valószínűleg lábfetisiszta pornósként tengette a napjait.

Már nagyon-nagyon régen szerettem volna ezt a vargabéles témát kipróbázni, mindig csak menzán ettem, viszont ott meg állandóan fennállt a gyanúm, hogy a maradék, jobb sorsra érdemes cérnametéltet hasznosítják a levesbűl, úgyhogy mondom, csak az a biztos, ha én csinálom, legalább látom, mi van benne, még ha szar is lesz.
Jelentem, nem lett.

Pénteken közös nagy bevásárlást rendeztünk, a legnagyobb parám, miszerint nem kapunk réteslapot, feleslegesnek bizonyult, réteslap volt annyi, mint a nyű, semmi nem állhatott az utamba.

Tehát, a hozzávalók:
1 csomag réteslap (a fagyasztottal frankón nem tudtam volna mit kezdeni, azt még Anyám se ajánlja.)
30 dkg finommetélt (nem tudom, van-e különbség a finom, meg a cérna között)
50 dkg túró
4 tojás
10 dkg margarin
20 dkg porcukor
mazsola
egy nagy dobozos tejföl
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj
kevés zsemlemorzsa

No, túrót szépenügyesen áttörjük, belerakjuk a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, a porcukor 3/4-ét (a maradék majd a tetejére kell), a tejföl felét, a citromhéjat,meg a mazsolát. Ennyi, pihensz.
Közben megfőzzük a tésztát, mondjuk ennél a résznél kicsit meglepődtem,mer a tököm se gondolta volna, hogy ez 1 perc, ismétlem 1 perc alatt megfő, nem vicc. Jó alaposan leszűrjük, eredj hűlni.
A tojásfehérjéket felverjük, egy csipet só plusz, hogy könnyebben menjen, és keményebb legyen.
A -majdnem- kihűlt tésztát hozzákeverjük a túróhoz, majd óvatosan a habot is, ezkész.

Nincs más hátra, mint a rettegett rétestészta, ennél pontnál Anya calling, héhahó, hogysmint? ,,Kend be rétegenként a tésztát olajos tejföllel, hogy ne morzsálódjon"-ok, félelem és reszketés a kisgömb utcában.
Kikentem olvasztott vajjal a tepsit (jó magasfalút válasszunk, előre mondom), egy tészta, olajostejföl, megint egy tészta, ez 4szer.
Ezt követően rátettem a túrós cuccot, majd a tetejére megint a rétestésztát.
Anya calling- mennyi idő, milyen hőfok? (A nyomorult recept aszonta, hogy mérsékelt tűz, szép pirosra- kösziszépen, a hozzám hasonló laikusoknak nagy segítség vagy, mondhatom.) Anya szállította a megoldást, 185 fok, 40-45 perc, ,,deúgyislátodmajd", mikor ropog. :D

Türelmesen várakoztam, aztán ez lett belőle, mind egy szálig elfogyott, csak mondom.

Lányok, asszonyok, vargabélesre fel, ijesztőbb, mint gondolnád, de finomabb is!

Amikor kivettem, ilyen a szépropogósBelelóg a könyököm, sorry.


0 megjegyzés on "Az hírös vargabélesrűl..."

 

Emm főz... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez