2012. július 1., vasárnap

Mediterrán citromos túrótorta

Bejegyezte: Emm dátum: 16:30
...minden olyan szépen kezdődött, aztán rosszra fordultak a dolgok.


Nem tudom, kinél hogy van, de most Pesten úgy, hogy olyan meleg van, hogy Fekete Pákó is sírva könyörög a Wizzair-nek, vigye őt haza a hüvibe. Meleg van, nyűgösek vagyunk, száradunk a lakásban, nem mentünk semerre, estére kinéz egy szabadtéri, kivetítős EB döntő, mikor is a Gergővel közellenségekké válunk, ő egy igazi, hamisítatlan digó, én pedig egy señorita vagyok. Na, hát a mediterrán citromos túrótortám is maximum annyira volt mediterrán, mint mi ketten, hacsak a folyamatos káromkodás miatt nem soroljuk oda. 

Nézzük csak, mi történt:

Az oridzsinál recept azt mondta, h ezek kellenek:

15 dkg darált keksz
4 dkg vaj
25 dkg túró
2 citrom
2 tojás
8 dkg cukor
1 étkezési zselatin
1 színtelen tortazselé
1,5 dl habtejszín

A kekszet a vajjal összedolgozzuk- itt már gond volt, ehe, mondom, ezt aztán összedolgozni nem igen lehet, morzsálódott, mint a franc, mindegy, jóleszez-csatakiáltással egy kapcsos tortaforma aljára nyomkodtam. (Hozzáteszem, 2szer kapcsoltam oda az ujjam is, gyanakodnom kellett volna.)
Ezt betesszük a hűtőbe.

Közben, vagy utána, ki mennyire Atomanti, 1 dl langyos vízben elkeverjük az étkezési zselatint. - a túrót, a tojások sárgájával, a cukorral, egy citrom reszelt héjával, és levével,a két felvert tojásfehérjével,  a habtejszínnel és a vízben elkevert zselatinnal összekavirnyázzuk. Borzasztó undorító, ne lepődjünk meg, tartsunk ki.

Ezt a izét, krémet, szépen simítsuk rá a kekszes balhéra, közben álljuk meg, hogy ne röhögjünk és sírjunk felváltva.

Ok,mehet vissza a hűtőbe. Dermedésig.


A színtelen tortazselét 2,5 deci vízben 2 evőkanál cukorral folyamatos kevergetés közben főzzük fel, ja és, a maradék egy citromunk levét is adjuk hozzá, plusz hámozzuk szépen le, és gyufanagyságúra vágva a héját, azt is tegyük bele. Ettől lesz szép. Állítólag.

No, ezzel is megvolnánk, forrás után 1 perccel vegyük le a tűzről, vagy ha nem élünk egy barlangban, és az emberünk nem éppen mamutot vonszol maga után ebéd gyanánt, akkor a tűzhelyről. (Ez szarvót, bocsánat.)

Ha 8-10 percet hagytuk állni a szmöttyöt, és közben persze néha jól meg is kavartuk, akkor ráönthetjük a tortára, mehet vissza a hűtőbe. 

Éskéjsz.

Nade, mi vagy mohó falánk disznók voltunk, vagy ez a torta télleg egy buzi, ez aztán nem állt meg egy kicsit se, folyt mint a öömm..próbálok valami szép hasonlatot találni, oké, nem tudok, pedig én azt akartam, hogy álljon, mint f*sz a lakodalomba'.

Tévedés ne essék, ízre hibátlan, még szerintem is, pedig aztán én nagy puzsérróbert vagyok, szó se róla.

Mindegy, kiskanállal megesszük, másnak meg úgyse adnánk belőle, mer irigyek is vagyunk.


Ui: Szomszéd Tüdő 42szer kérdezte meg Tüdőnét, hogy ,,Iza, elhagytáááá?" Szerintem el. De má' sose tudjuk meg, mer szerintem Iza azóta útban van a szemétégető felé, majd ottan elgondolkozik a életiről, a céda.

Ui2: Ezt a tortát túrtaként fogom bejegyeztetni.

Ui3:  Ez volt a századik bejegyzés. A 100.!! :) Remélem, jóvót. Nyomjatok má egy lájkot lécci, hadd örüljek.

0 megjegyzés on "Mediterrán citromos túrótorta"

 

Emm főz... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez