2012. október 17., szerda

Paradicsomos-mozzarellás melegszendvics

Bejegyezte: Emm dátum: 12:29 3 megjegyzés
Ami most jön, azt a nálam sokkal jobb fejek (igaz, belőlük meg kevés van) bonustrack-nek hívják. Az eledel még tegnap előtt készült, az ominózus másodbálozós smarties-os muffin kísérőjeként.
Erről jut eszembe, első bál (jó, erről konkréten sokkal több minden, de nem nyomasztom a környezetem, amúgy is megsemmisítő vagyok, mer egyetlen körbepörgővel a földdel tettem egyenlővé a főnököm asztali óráját, biztos nagy volt a svung bennem, vagy csak túlságosan nagy hévvel próbáltam meggyőzni arról, hogy miért telt már le a munkaidőm.). szóval első bál: nem tudjátok, hogy hívják azt a dolgot, amit a bálozó leányok a csuklójukra kötöznek (igen, csukló, nem gépeltem el), tudjátok az a virágos bizbasz, kar(d)virág? :D Vaagy csuklócsokor? Jóvan, a helyes megfejtők között kisorsolok egy egész estés Emm stand-up comedy jegyet, vagy részt vehetnek egy nagyközösivással egybekötött disznósajtozáson.
Juaa, tegnap bementem a Match-ba, a Duna Plazaba, nagyon utálom, mindegy, üzenem a pénztáros néninek, hogy csak azért, mert vki kártyával fizet egy doboz cigit, még nem az Antikrisztus..értem én, hogy fáj az élet, meg a szar is szar, de azért még nem kellett volna olyan megsemmisítő pillantást vetnie rám, mintha legalábbis Matolcsy György álarcban, félmeztelenül gyerekeket riogattam volna. Megjegyzés vége.


A melegszendvicsről annyit, hogy végy:

két marhanagy paradicsomot
8 szelet toastkenyeret (lehetőleg rozsosat, hogy Pocak is örüljön)
1 csomag mozzarellát (ha nem csomagban veszed, akkor a mondat első felét tekintsd tárgytalannak.)
sót, borsot, fokhagymát, vagy fokhagymagranulátumo, oregánót, bazsalikomot
egy kevéske vajat


A kenyereket vékonyan megvajazzuk, megfűszerezzük, aztán rákarikázzuk a paradicsomot, meg a mozzarellát, tetejére megint fűszer óvatosba', aztán mehet sülni. A mozzarella olvad, a kenyér roppan, jófasza fokhagymás, csókolódzóknak kevésbé ajánlott. Elég jó az egész, és kábé 10perc, reggelinekvacsorának ideális, 5percemvanenni-kategóriának kifejezetten szuper!


..eközben a Kis Gömb utcában..:D


2012. október 16., kedd

Smarties-os muffin

Bejegyezte: Emm dátum: 9:50 9 megjegyzés
..egyszer már csináltam, akkor (is) sikerült, noszahátrajta, Petra barinő welcome-partyjára pont megfelelő lesz..Ééés úgy is lett...Amúgy a bénáknak is könnyű, mer pikkpakk készen van, nagyon nem kell vele öö..molyolni, alig kell bele cucc, és egyébként meg kiváló. (Ezt a zalai körtepálinka ivása közben meg is beszéltük, természetesen a muffinra gondoltunk, legalábbis Pébarinő) Addigra már túl voltunk a mozzarellás melegszendvicsen, a Zeb gyomrozásán, egy jónagy lelkifröccsön, egy lakásbemutatón, egy fantanarancson, meg egy pár cigin. Pébarinő amúgy nagyon cuki, egy év távszerelem után már azt mondhatom, hogy élőben is az. (Tudom, hogy olvas, de nem azé mondom..:D)

Mivel régen nem írtam, ezé gyorsat helyzet jelentek: amúgy minden rendben, lusta disznó elfoglalt vagyok, meg dögfáradt, elkapott ez a őszi fáradtság, plusz hullik a hajam is a ősztől, más részről meg tök jó, lehet felvenni pulkókat, meg jómeleg zoknikat, be lehet takarózni a Barátokközt közbe', plusz legálisan lehet inni alkoholt, mer ugye fázoook, tök jó íze van a őszi almának/fahéjas teának/töltött káposztának, lehet gázolni az avarban, bentről nézegetni a esőt, ilyenek. Életem párja, a jövendőbelim felszólított, hogy kezdjük el, mer nem lesz itten kérem semmise, nemhogy nász, de semerre nem haladtunk egyelőre, rajta vagyok, rajta vagyok, a brainstorming (ezt a szót a múlt héten tanultam) nagyon megy mondjuk.

Lássuk ezt a csudálatos muffint, kifejezetten Bori kedvéért, akit nem ismerek, viszont lelkes olvasóó,innen is puszillak,meg ölellek, juhúú, legalább má' ketten vagytok, Anyával együtt...:DD

A receptet egyébként a muffinmáguson találtam, ha vkit érdekelne az eredeti, nem a 2.0-ás változat:

Száraz cuccok:
25 dkg liszt
5 dkg darált dió, vagy diópótló (nekem diópótló volt otthon)
1 tk sütőpor (jó púpos)
csipetke sau
15 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
5 dkg kakaópor
8-10 db m&m's, oder smarties összetörve


 Nedves cuccok:
1 egész tojás
1 tojás sárgája (a fehérjét szépen rakjuk el)
10 dkg margarin
2.5 dl tej


A száraz cuccokat összekavarjuk, félrerakjuk, közben meg emberesen káromkodunk, hogy tiszta liszt a fekete pólónk. (Karira kérek egy szépúj kötényt, csak mondom.). A nedves cuccokat megpróbáljuk úgy csinálni, h jó legyen, amit súgok úgy kell, (és amit PERSZE én nem így csináltam), hogy a margarint kicsit mikrózzuk meg, h folyjon, különben még a JóIsten is margarinos lesz, és képtelenség kikeverni. Sóhaj. A évek,  meg a tapasztalat. Szóval ha a nedves résszel is megvagyunk, űranyám, olyan ez a egész,mint vmi jófajta pornófilm forgatás, akkor összedolgozzuk, de tök kevés ideig kell összeegyengetni a cuccot, mer összeáll hiphop.

Közben felszólítjuk Pébarinőt, hogy kenegesse ki olajjal a muffinformát, majd belekanalazzuk 3/4ig a tésztát,  és bekapcsoljuk a süttyőt, olyan 180fok körül 25 percet fog sülni, tűpróbázzunk serényen!

..mikor megsült, kivesszük, a fehérjét egy kevéske cukorral, meg egy csipetnyi , mondom csipetnyi, ismétlem csipetnyi sóval felverjük, ami nekem szintén nem annyira jött össze, mer fasza sós lett a hab..:D- ráhelyezzük a mufflonra, plusz a smartiest oder m&m's-t, aztán 2 percre mehet vissza..és ezek lesznek belőle:

Éppen kész muffinok:
Másnapos muffinok, köszönöm a képeket, Szerelmem! :) :
Muffin a világ tetejééééén 

Emm főz... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez