2010. szeptember 18., szombat

Borsóleves (köszikösziAnya)

Bejegyezte: Emm dátum: 15:11

Múlt héten sikerült lenyűgöznöm Gergőt a húslevesemmel, és ígéretet is kaptam, hogy mostmá biztos hogy elvesz, gondoltam magamban, najóvan, akkor ezt a sikert itten meg kell lovagolni, nehogy meggondolja magát.
Igazság szerint ezt nem először főzöm, és már legutóbb is nagy tapsot kaptam.
Kell hozzá: egy üveges borsó (a konzerv borsóval nem vagyok kibékülve, némelyiknek fura az íze.)
két és fél jó nagy sárgarépa (a felet szigorúan meg kell közben nyersen enni, nincs apelláta)
egy fehérrépa
sok-sok petrezselyem (most kb. egy egész csomót beletettem, amitől ilyen zöld lett, de ezt majd alább részletezem.)
egy fél fej vöröshagyma
egy ek. liszt
egy tyúkhúsleves kocka
ételízesítő
kevés olaj
egy (kis) marék betűtészta


A borsóról leöntöttem a levét, és a forró olajba raktam párolódni, aztán ráraktam a petrezselymet (vajon a helyesírás-ellenőrző miért nem ismeri a petrezselyem szót?, rejtély.), majd amikor már kellően megpárolódottnak láttam, akkor ment a 2 féle répa. Raktam rá egy húsleves kockát, amit igazából nem is muszáj, de én kicsit kényszeresen szeretnék már megszabadulni a 876539 db leveskockától, aminek a száma az összeköltözéssel duzzadt fel ennyire, szerintem úgy kb. nagyker mennyiség van nálunk. Szóval akinek esetleg szüksége lenne bármilyen, hangsúlyozom bármilyen leveskockára, az nyugodtan jelentkezzen, 2 napon belül szállítjuk.
Anya azt mondta, h ebben az állapotban szórjam meg egy kevés liszttel a zöldségeket, amit én nem igazán értettem, de engedékeny gyermek lévén ezt csináltam.
Sosem öntöm fel a levest vízzel rögtön, mindig inkább keveset öntök rá többször, valószínűleg ezt nem így kell csinálni, csak félek megkérdezni okosabbat, mer azé ez elég ciki lenne.
Szóval szépen öntögettem fel, aztán amikor puhának ítéltem meg a répát (úrIstenem), akkor még raktam rá ételízesítőt, kb. egy evőkanállal, plusz 10 szem egész fekete borsot. (Itten jegyezném meg, hogy vannak bizonyos emberek, akik a szemesbors helyett mindig azt mondják, h borsó. könyörgöm, az nem az. :P )
Nekem most Maggi ízvarázs ételízesítő van, de nem olyan jó, nem ajánlom. Amúgy is nekem mindent el lehet adni, erre is azt hittem, a csomagolásából ítélve, hogy VALÓDI zöldségek vannak benne, pedig nincsenek is, úgyhogy sajnááálooom, perlem a Maggit.
A végén beleszórtam egy (kis) marék betűtésztát, szeretem, visszahozza a boldog, békebeli kollégista éveket, meg kitűnően el lehet vele játszani kaja közben, helyett.

0 megjegyzés on "Borsóleves (köszikösziAnya)"

 

Emm főz... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez