2010. szeptember 18., szombat

Zöldfűszeres csirkeszárnyak

Bejegyezte: Emm dátum: 20:20
A múltkori lakásavató ha másra nem is, arra jó volt, hogy Gével megszeretessem a csirkeszárnyat..
Ehhez ez kell:

1 kg csirkeszárny
sültcsirke fűszersó
oregano, majoranna, őrölt kömény, bazsalikom, vaj
sütőzacsi

A csirkeszárnyakat általában szét szoktam vagdosni, mert úgy nem látszik annyira szárnyak. (Mintha említettem volna, hogy mániákus vagyok.)
A múltkoriban, mikor Zsófi barátosném valami hasonlót csinált, akkor mondta, hogy az a legjobb, ha a csirkét ilyen fűszeres vizes pácba áztatjuk, mert akkor nem fog egyáltalájában kiszáradni...(kösziZsófipuszi)
A feldarabolt csirkeszárnyat, plusz még találtam a hűtőben kettő egész csirkecombot (azokat szépen levágtam a csontról), beleraktam vízbe, teleszórtam mindenféle fűszerrel, és kicsit hagytam aludni. (ez kb. olyan fél órát jelent, különben teljesen tetszőleges, akár rögtön is lehet sütni.)
Megmikróztam egy kis vajat, abba még kevertem mindenféle fűszereket, és jó alaposan bekentem vele a húst. Külön sót nem raktam rá, a sültcsirke fűszersó bőven elég, aztán pedig ezt az egészet beraktam a sütőzacskóba. (nagyon szuper találmány, majdnem annyira, mint a sütőpapír)
Így ahogy volt, beraktam a sütőbe, szerintem max. egy óra kell neki. (Néha-néha ránéztem, és amikor már úgy láttam, h najóvan, akkor kicsit kiszúrkáltam a zacskót, h piruljon is a cucc.)

Nagyon finom, nagyon ropogós meg omlósz.(wááá.) (Gének adtam hozzá krumplipürét is, ezé még szerelmesebb lett belém.)
Amúgy ennél egyszerűbb kaja a világon nincs.:)

És huhúú, van sütőőőm, élienélien!!

0 megjegyzés on "Zöldfűszeres csirkeszárnyak"

 

Emm főz... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez