2010. szeptember 27., hétfő

Rizsfelfújt

Bejegyezte: Emm dátum: 20:26
Mivel 7végén jó alaposan fel lettünk tankolva kajával, ezért ma még egészen biztosan nem főzök. Viszont sütit nem kaptunk ( 1 pont a Griffendéltől, Anya ;-), és mert ma hivatalos X-faktor nap van (Gergő általában dolgozik akkor, így mindig 7főn pótlunk, közösen.), ezért szükség van édességre.

A rizskoch önmagában nem nehéz, viszont jó tökölős.

Amiket én raktam bele:

25 dkg rizs (a gyorsrizsek általában 12,5 dkg-sak, szóval kettő)
1 liter tej (soknak tűnik, de kell bele annyi, a rizs megissza)
4 tojás
4 dkg margarin
3 cs vaníliás cukor
15 dkg kristálycukor
citromhéj


A rizst a tejjel, meg a vaniliás cukorral feltettem főni, eleinte nagy volt a para, mert nagyon hígnak tűnt, de aztán szépen elkezdett sűrűsödni, én meg a leégetés-fóbiám miatt folyamatosan kavargattam. (Valahogy má' le kéne szoknom erről.)

Közben összekevertem a kristálycukrot a margarinnal (a margarin olyan kemény volt, mint a kő, próbálkoztam mindennel, végülis gőz fölött olvasztottam meg kicsit. Akinek van mikrója, az nagyon szerencsés. Sóhaj.).
Konyhai pályafutásomat a tojás szétválasztásával kezdtem, illetve hát ez volt az első, tényleges sikerélményem, ez még ma is különösen nagy perverz élvezetet okoz. A tojássárgáját egyesével belekevertem a margarinoscukorba (Schobert Norbi ennél a pontnál valószínűleg heveny zokogásban törne ki), aztán belereszeltem egy egész citrom héját.
A tojásfehérjét, megfelelő konyhai eszköz híján, habverővel (igen, azzal a manuálissal) vertem fel. Itt említeném meg, hogy e célból feltétlen tartsunk otthon vagy fiút, vagy apukát, vagy szomszédot. Már csak azért is, mert a hozzám hasonló gyengecsontú, giliszta testalkatú lányok belerokkanhatnak a hadműveletbe.

Amikor megfőtt a rizs, belekevertem a margarinos cuccot, aztán szép óvatosan a tojásfehérjét, majd ezt az egészet egy kivajazott (egy kicsit megszórtam zsemlemorzsával is) jénai tálba tettem, és bár Anya azt mondta, hogy fedjem le alufóliával, sajnos azt már nem tudtam, mert nagyon magas lett. :/

Nem flikkflakkozok öntetekkel, van itthon szörp, meg nemtom, majd teszünk rá valamit.

Ha megsül, fotódokumentálok.
Ha rossz lesz, akkor meg holnap odaadom a főnökömnek, így is le lesz nyűgözve. ;-)


Najóvan, valamilyen, ismeretlen indíttatásból puszta kézzel megfogtam a 4000 fokos jénai tálat, a 2-2- mutató, és 2-2 középső ujjam tökre megégett, úgyhogy nemhogy fotódokumentálni, de írni is alig tudok. Visszaszívom, amit a főnökömről mondtam.

Ja, amúgy finom lett. :)

0 megjegyzés on "Rizsfelfújt"

 

Emm főz... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez