2011. július 13., szerda

Alaszkai tőkehalfilé fűszervajjal és rösztivel

Bejegyezte: Emm dátum: 11:24
Az alapkoncepció nem ez volt, ugyanis arról szólt a kiegyezés, hogy tenger gyümölcsei lesznek pennével meg tejszínnel. Ennek mindketten nagyon örültünk, juppííjéé, nagyon nagy királyok vagyunk, hogy ezt így kitaláltuk...Aha, ez tartott egy darabig. Nekem akkor kezdett kissé alábbhagyni a lelkesedésem, amikor szembesültem vele, hogy a délutáni csúcsban nem hogy tenger gyümölcseit nem kapok akárhol (nem is tudom, hogy gondoltam), hanem még örüljek annak is, hogy a 89 fok hőmérsékletű buszon nem a fejem fölött kapaszkodnak. (Pont tegnap előtt meséltem Gergőnek, hogy vannak olyan emberek, akik nem érzik cikinek szétgombolt ingben, csak úgy, ahogy az Isten megteremtette őket, tömegközlekedni. – hozzáteszem, sajnálom a Kutyát is, mer látszik, hogy melege van, így hát el tudom képzelni, mit érezhetnek a szőrös mellkasúak, de azért maradjunk annyiban, hogy így Pest, úgy Pest, így vidék, úgy vidék, például Tarjánban, mármint otthon, nehezen fordulhatna elő ekkora pronyóság.)
Mentem, mendegéltem én ezeké a herkenytűké, de sehol sem voltak, (nem értem én ezeket a szupermarketeket, van mindenféle lazac, meg rák, meg tintahal, meg polipdarabkák, de vegyesen egy szál se.) Totális elkeseredésemben aztán úgy döntöttem, hogy basszameg, akkor is hal-nap lesz. Különben má elég ideges voltam, mer mindent megvettem az alaptervhez, hátkösz, cipelhetem haza ezt a sok, semmire se jómáígy dolgot. A jó öreg Béke téri Lidl-ben aztán van ám tömeg, meg szűk kis sikátorok, meg jó nagy hőség, má majdnem fesztivál hangulatba kerültem, amikor felfedeztem, hogy van ez az alaszkai tőkehal, és hát ez nagyon szuper, nem is drága, halnak hal, majd flancolhatok Gergő előtt, hogy alaszkai, jó lesz ez. Kéne hozzá vmi…legyen röszti, de csak akkor, ha nem kell olajban sütögetni, és lám-lám, ezt nem kell…Csúcs.
Hazacaplattam (nem is tudom, jó szó-e ez a ,,caplattam” arra, ahogy haza közlekedtem, maradjunk inkább a méterről-méterre vonszoltam magam-nál) a jó sok cuccal, ami majdnem hogy felesleges volt ugye, ilyenkor van az, hogy még az a nyomorult kulcs is a táska alján van, beleakadva mondjuk az esernyőbe. Ekkor már közel álltam az ájuláshoz, de még hátra volt a Kutyával való rituálém. (Belépek, a Kutya felugrik a nyakamig, én cipelem a szatyrokat, a Kutya ugrál, még mindig, még mindig, SziiiiaaMéziii, a Kutya transzban, Naajóóvanmá, Kutya ugrálnyávog, Jóóvoltááá?, Kutyanyávog, fülét behúz, ugrál, felborítja a szatyrot.)
Az egész kaja hadművelet nem tartott tovább tíz percnél amúgy, tök ideális. (Közben az Ezel-ben is történések voltak, pikkpakk eltelt az idő. Naszóval:

Kell egy csomag tőkehalfilé (világ életemben gyanakvó voltam a filékkel, óvatosan vele gyerekek- azt mondta a csomagolás is, h nyomokban szálkát tartalmazhat-kösziszépen), egy csomag röszti, vaj meg fűszerek.

A halat kiszedtem a zacsiból (igen, ez egy nagyon fontos momentum), két különböző edénykében tettem fel vajat olvadozni, a röszti közben bement a süttyőbe, 200fok, 25 perc, sütőpapír alá, a viszonlátásra. A nagyobb edénybe behajigáltam a halat, só, bors, citromlé (úgy egy kupaknyi), a kisebbe meg friss petrezselyem, bazsalikom, kakukkfű, és egy kevés oregano. Kérem szépen, ennyi. Ez összerottyant, a hal megsült (csak kevés időre fordítottam meg, h ne essen szét- mondjuk szétesett), a röszti meg szép aranybarna lett. Így történt, ennél gyorsabbat már tényleg nem tudok..

12 megjegyzés on "Alaszkai tőkehalfilé fűszervajjal és rösztivel"

Névtelen írta...

Az írott szövegben nem vicces ez az "inkább nem minősítem" stílus.

Névtelen írta...

Akik nem érzik cikinek szétgombolt ingben, csak úgy, ahogy az Isten megteremtette őket, tömegközlekedni pont így beszélnek. Bocsi.

Emm on 2012. április 14. 10:44 írta...

Kedves ,,Névtelen"! Egyrészt, akinek nem inge...Másrészt pedig, ha nem tetszik, hát nem tetszik, se róla, se ellene nem tehetek és nem is teszek! :-)

Névtelen írta...

A "nem inge" inkább az én megjegyzésemre rímelne, és ha elolvassuk hogy "a rendszer elküldte a hozzászólást", akkor még duplán sem kell kommentelni...

Névtelen írta...

Nos... ha már kitörölted, akkor töröld ki az előző megjegyzést is, mert így már nem értelmezhető. A "G" kerső ezt az oldalt hozza elsők között, amiben maga a "recept",amire keresnénk, sajna a legelhanyagolhatóbb, regényt meg máshol olvasunk...

polarpanna on 2012. április 15. 10:12 írta...

ha elsők között hozza a google, akkor az ám azt jelenti, hogy mindenki másnak tetszik, csak a te nagyon magasra tett 'tetszikmércédet' nem éri el.

Glória on 2012. április 16. 0:48 írta...

ömm, a névtelen stílusának megfelelően, annyit tudnék reagálni az egészre, hogy: s*ggfej.
egyébként meg rá se ránts Emm, mer' imádlak, mikor kigombolt ingben tömegközlekedsz! :)

Névtelen írta...

Nos... Véletlenül - és egyben utoljára - visszatévedve ide:

1. Mivel gyors megoldás kellett és nem találtam egy értelmes receptet valóban indokolatlanul
negatív volt a hangnem, én kérek elnézést

2. A "mer", "hátkösz","jómáígy", "basszameg" stílus lehet vicces, de annyira elterjedt hogy szokássá válik (főleg gyerekeknél) és az írott,
"irodalmi" publikációkban szerintem kerülendő

3. A regisztrálás idő, egyébként az "izé" meg "valaki", meg fiktív google fiók mennyivel jobb? Név, cím, anyja neve kinek van feltüntetve?

4. Eperke ne magyarázza el a Google találati listáját és az indexelési algoritmust, mert pl. ilyenek programozását csinálom amiben éppen gépelte az okosságát...

5. Ha nem kell a kritika ki kell kapcsolni a kommentet, de lehet bejelentkezéshez is kötni. Egyébként előtte 0 hozzászólás volt, tehát a negatív reklám is jó reklám :-)

Glória on 2012. április 17. 16:51 írta...

nemennyémáel Névtelen, hiányozni fogsz!
Emm, bocsánatot kért, ne bántsd! :D

Glória on 2012. április 17. 16:52 írta...

isten bizony megszerettem.

polarpanna on 2012. április 18. 18:26 írta...

ehh. kedves névtelen, én meg képzelje csak el, éppenhogy googleoptimalizálással foglalatoskodok szabadidőmben. szóval egysmást tudok a google találati rendszeréről.
nomindegy.
ez csak egy amolyan mellékes háttérinformáció volt az eperkének nevezett de amúgy eperpanna nevezetű álnéven flangáló amúgy hülyekislánytól. [ mer mi más is lehetnék, ha élvezettel olvasom eme Emmm irományait. ]

Névtelen írta...

Értem névtelent. Én is azért bosszankodtam, mert elvette az időmet az ostoba sztorizgatás, mivel receptre kerestem. Az meg értéktelen volt. (Sültkrumpli+sülthal ezt már többen évtizedek óta tudjuk).)

 

Emm főz... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez